11 Οκτώβριος 2016, 22:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2016, 19:18

Πάει για τρία ρεκόρ ο 34ος Μαραθώνιος Αθήνας

  • Πάει για τρία ρεκόρ ο 34ος Μαραθώνιος Αθήνας
    (Φωτ.: Athens Classic Marathon / facebook)

Mε στόχο να σπάσει δύο νέα ρεκόρ, του χρόνου διαδρομής και της προσέλευσης του κόσμου στο Καλλιμάρμαρο, μπαίνει στην τελική ευθεία προετοιμασίας ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, έχοντας εξασφαλίσει ήδη ένα ακόμη σπουδαίο ρεκόρ: της συμμετοχής αθλητών καθώς εκτιμάται ότι θα δώσουν το «παρών» στους δρόμους της πρωτεύουσας περισσότεροι από 50.000 δρομείς!

Λεπτομέρειες για τη φετινή διοργάνωση, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, έδωσαν σήμερα διοργανωτές, θεσμικοί παράγοντες, υποστηρικτές και χορηγοί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του δημαρχείου της Αθήνας.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η στενότερη συνεργασία που συνήψε ο Δήμος Αθηναίων με τον ΣΕΓΑΣ και η ενεργός συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, ενισχύουν την ασφάλεια και τις υψηλές προδιαγραφές της κορυφαίας αθλητικής, ιστορικής και πολιτιστικής διοργάνωσης που είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας»

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος τόνισε το όραμα των ανθρώπων της ομοσπονδίας να αποτελέσει ο Μαραθώνιος της Αθήνας το σημαντικότερο δρομικό γεγονός στον κόσμο.

H 34η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου συμπίπτει φέτος με δύο σημαντικές ιστορικές επετείους: τα 120 χρόνια από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (1896) καθώς και με τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη χρονιά (1946) που ο σπουδαίος Έλληνας δρομέας Στέλιος Κυριακίδης νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, σημειώνοντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού στο διεθνή χώρο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος μίλησε για ένα ιδιαίτερο δρώμενο που θα συμβεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο, λίγο πριν την άφιξη των πρώτων νικητών της κούρσας του Μαραθωνίου: «Φέτος θα έχουμε τη χαρά να τιμήσουμε τους αθλητές  μας που πριν από δύο μήνες στο Ρίο χάρισαν στη χώρα μας διακρίσεις και μας έκαναν όλους υπερήφανους. Κι αυτό θα γίνει με μια συμβολική παρέλαση της Ολυμπιακής ομάδας πριν ο πρώτος μαραθωνοδρόμος μπει στο Καλλιμάρμαρο».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε ότι 3 εκατ. ευρώ θα διατεθούν αποκλειστικά για τη συντήρηση και βελτίωση των εθνικών σταδίων και αναφέρθηκε και στη δημιουργία γραφείου ΕΣΠΑ για τον αθλητισμό με στόχο να διευκολυνθεί η απορρόφηση 16 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία.


(Φωτ.: Athens Classic Marathon / facebook)

Ο γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ της ΟΠΑΠ ΑΕ Πετρ Ματεγιόφσκι, εταιρείας που αποτελεί το μεγάλο χορηγό του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας, τόνισε: «Νιώθουμε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος του Αυθεντικού Μαραθωνίου από το 2011. Προσπαθήσαμε από την πλευρά μας να δώσουμε και μια άλλη διάσταση στο πολύ σημαντικό αυτό γεγονός. Γι’ αυτό κι από το 2014 ξεκινήσαμε μια πρωτοβουλία μέσω της ειδικής εφαρμογής που δημιουργήσαμε όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα μέσω του κινητού ή του υπολογιστή τους να συμμετέχουν στη "Διαδρομή Προσφοράς" της ΟΠΑΠ.

»Το ποσό των 150.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε δόθηκε για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας ("Αγία Σοφία" και "Π. και Αγ. Κυριακού"). Έχουμε συμβάλει στην ανακαίνιση επτά μονάδων νοσηλείας συνολικής επιφάνειας 4.600 τμ, στην ανακαίνιση της εισόδου και των κλιμακοστασίων και στη δημιουργία ενός ανελκυστήρα. Η προσπάθεια μας είναι συνεχής για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο μέσω της νέας μας εφαρμογής "Something Better"».