11 Οκτώβριος 2016, 21:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2016, 21:29

Καταγγελία για «παραπλανητική διαφήμιση» κάρτας υγείας

  • Καταγγελία για «παραπλανητική διαφήμιση» κάρτας υγείας
    (Φωτ.: healthreportnews.com)

Καμία σχέση με κάρτα υγείας που διαφημίζεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και αναφέρει «ψευδώς και παραπλανητικά» ότι εκδίδεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) χρησιμοποιώντας μάλιστα και το λογότυπό της, δεν έχει η ένωση σύμφωνα με καταγγελία της.

Η ΠΕΙΚ προέβη σε επίδοση κατεπείγουσας εξωδίκου δήλωσης πρόσκλησης-διαμαρτυρίας κατά της συγκεκριμένης εταιρείας και διαμαρτύρεται «εντονότατα για την παράνομη ψευδεπίγραφη και παραπλανητική διαφήμισή της».

Καλεί μάλιστα τη συγκεκριμένη εταιρεία να σταματήσει οποιαδήποτε προβολή του εν λόγω διαφημιστικού και ταυτόχρονα την καλεί να αναφέρει ρητά στα μεταδιδόμενα από αυτή διαφημιστικά μηνύματα που αφορούν τη συγκεκριμένη κάρτα υγείας ότι ουδεμία συνεργασία υφίσταται με την ΠΕΙΚ.

Η ένωση σημειώνει ότι προτίθεται να προβεί σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια, ενδεικτικώς κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου, προσφυγή στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας-Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας. Παράλληλα θα καταθέσουν χωριστή αγωγή για την αποκατάσταση της ηθικής και οικονομικής ζημίας που ήδη έχει προκληθεί από την ανωτέρω παράνομη και αξιόποινη συμπεριφορά της εταιρείας σε περίπτωση που διαπιστωθεί –παρά την αποστολή εξωδίκου– η συνέχιση της προβολής των διαφημιστικών μηνυμάτων.