11 Οκτώβριος 2016, 11:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2016, 11:35

Στον Προφήτη Θεσσαλονίκης δεν έστειλαν τα παιδιά σχολείο εξαιτίας των προσφυγόπουλων

  • Στον Προφήτη Θεσσαλονίκης δεν έστειλαν τα παιδιά σχολείο εξαιτίας των προσφυγόπουλων
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τα παιδιά των προσφύγων στο Δημοτικό Σχολείο Προφήτη του Δήμου Βόλβης, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. Τη Δευτέρα κάποιοι από τους γονείς παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην κεντρική είσοδο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Βασικός λόγος διαμαρτυρίας είναι γιατί, όπως λένε, η τοπική κοινωνία δεν είχε καμία ενημέρωση, ενώ τονίζουν ότι δεν γνωρίζουν αν τα παιδιά είναι εμβολιασμένα ή όχι.

Μάλιστα, έβαλαν λουκέτο στην πόρτα του σχολείου, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των προσφυγόπουλων, ενώ κρέμασαν και δύο ελληνικές σημαίες. Τελικά τα παιδιά, λίγο μετά τις 15:00, μπήκαν από την πλαϊνή πόρτα, παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Οι γονείς από τον Προφήτη σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στη συνέλευση συμμετείχαν και γονείς από το Ωραιόκαστρο που επίσης διαμαρτύρονται για τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία της περιοχής. Τελικά σήμερα, από τα 130 παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό του Προφήτη, για μάθημα πήγαν μόλις τα 13. 

Στο στόχαστρο αυτών που διαμαρτύρονται βρέθηκε και η δημοτική αρχή. Κατηγορούν το δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα, για αδιαφορία, λόγω της απουσίας του από τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, και για το γεγονός ότι δεν πήρε θέση για το ζήτημα.

Πάντως, σήμερα αντιπροσωπεία των γονέων θα συναντήσει το δήμαρχο, σε ραντεβού που κλείστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.