19 Σεπτέμβριος 2013, 08:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:04

Νύχτα φωτιάς σε Κερατσίνι και Αθήνα

  • Νύχτα φωτιάς σε Κερατσίνι και Αθήνα

Νύχτα φωτιάς σε Κερατσίνι και Αθήνα – Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις από την αστυνομία

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι του Κερατσινίου. Φωτιές και σπασμένα καταστήματα αλλά και δεκάδες προσαγωγές. Μικροεπεισόδια τα ξημερώματα και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας στην Αθήνα κοντά στη ΓΑΔΑ

Επί τουλάχιστον τρεις ώρες το Κερατσίνι έγινε θέατρο επεισοδίων. Οι λεωφόροι Λαμπράκη και Σαλαμίνος πνίγηκαν από τα δακρυγόνα και τις φωτιές.

Αφορμή στάθηκε η πορεία διαμαρτυρίας για την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μια ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ακολούθησαν συμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ και πετροπόλεμος, ενώ έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης, τόσο στην κεφαλή της πορείας, όσο και στο σημείο που είχαν φτιάξει οδοφράγματα και είχαν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμάτων.

Στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής και κυρίως στη λεωφόρο Σαλαμίνος προκλήθηκαν σοβαρές υλικές καταστροφές σε υποκαταστήματα τραπεζών και μαγαζιά, ενώ μεγάλες ζημιές έγιναν και στη Νίκαια και την Πέτρου Ράλλη

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ

Δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες των επεισοδίων στο Κερατσίνι στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου, για τη δολοφονία του 34χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν 130 προσαγωγές εκ των οποίων 34 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

Πηγή: newsit.gr