11 Οκτώβριος 2016, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2016, 09:42

Τέλος εποχής για ιστορική εφημερίδα

  • Τέλος εποχής για ιστορική εφημερίδα
    Άποψη από τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας. Εδώ και το πρωτοσέλιδο για τη δολοφονία του Κένεντι (φωτ.: Jules de Kiss)

Μια νέα σελίδα στην υπεραιωνόβια ιστορία της εφημερίδας International Herald Tribune άρχισε να γράφεται από σήμερα, καθώς έκλεισαν τα γραφεία της στο Παρίσι προκειμένου να μεταφερθεί η έδρα των επιχειρήσεων στο Χονγκ Κονγκ. Το μεγάλο βήμα γίνεται έναν αιώνα μετά την ίδρυση της στη Γαλλία, δεκατρία χρόνια μετά την εξαγορά της από τους New York Times και τρία χρόνια μετά την μετονομασία της σε International New York Times.

Η εφημερίδα έχει πωλήσεις 200.000 φύλλων παγκοσμίως, 16.000 στη Γαλλία.

Οι πωλήσεις είναι σταθερές, αλλά τα διαφημιστικά έσοδα έχουν μειωθεί. Το κλείσιμο των γραφείων στο Παρίσι θεωρήθηκε αναπόφευκτο. Περίπου 70 εργαζόμενοι απολύθηκαν. Η σύνταξη της ηλεκτρονικής έκδοσης έχει ήδη μεταφερθεί στο Λονδίνο.


(Φωτ. Jules de Kiss)

Το περιεχόμενο της εφημερίδας θα αλλάξει, θα υπάρξει στροφή προς την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα γαλλικά θέματα θα είναι πιο σπάνια και θα περάσουν στην αρμοδιότητα του παρισινού γραφείου των New York Times.

Το τελευταίο άρθρο στάλθηκε χθες το βράδυ, 10 Οκτωβρίου, 129 χρόνια μετά την πανηγυρική ίδρυση της εφημερίδας στη γαλλική πρωτεύουσα εν μέσω της χρυσής περιόδου του Τύπου.