10 Οκτώβριος 2016, 21:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2016, 20:47

Στο ΣτΕ προσέφυγαν εργαζόμενοι στα κανάλια

  • Στο ΣτΕ προσέφυγαν εργαζόμενοι στα κανάλια

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star και της κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρέφονται η μια κατά της άλλης, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του επί των εν λόγω αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.

Επίσης, στο ΣτΕ κατατέθηκαν δύο προσφυγές για το ζήτημα των αδειών, οι οποίες είναι από τους εργαζόμενους στα κανάλια. Η μια προσφυγή είναι 376 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, κ.λπ.) του Star και η δεύτερη 630 εργαζομένων (και πάλι όλων των ειδικοτήτων) των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, ΑΝΤ1, Mega και Star.

Οι εργαζόμενοι στα κανάλια στρέφονται κατά της προκήρυξης για τη δημοπράτηση των τεσσάρων αδειών και ειδικά ως προς το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κατ’ επέκταση την απώλεια θέσεων εργασίας. Ακόμη, οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η πρoκήρυξη είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.