10 Οκτώβριος 2016, 20:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2016, 18:24

Στρατηγική συνεργασία της Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ με την GBI Racing

  • Στρατηγική συνεργασία της Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ με την GBI Racing

Η σημαντική συνεργασία της Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ και της GBI Racing που προσφέρει με επιτυχία στην ελληνική αγορά, από τον Ιανουάριο του 2016, τις κορυφαίες διεθνώς βρετανικές και ιρλανδικές κούρσες, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2016 στον ιππόδρομο Μαρκοπούλου.

Δυναμικό παρών έδωσε η ιπποδρομιακή κοινότητα, ιδιοκτήτες, αναβάτες και προπονητές, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιπποδρομίες ΑΕ και πλήθος πρακτόρων του ΟΠΑΠ.

Οι εκπρόσωποι της GBI Racing και της εταιρείας παρουσίασαν τη στρατηγική συνεργασία και το ιπποδρομιακό προϊόν, ενημέρωσαν διεξοδικά για την απευθείας συμμετοχή των παικτών στο αμοιβαίο στοίχημα σε περισσότερες από 1.500 κούρσες το χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, καθώς και για τις επερχόμενες σημαντικές κούρσες στα ιστορικά ιπποδρόμια που υπόσχονται άφθονη δράση και θέαμα.

Σημείο αναφοράς ήταν η παρουσία της Hayley Turner. Η κορυφαία αναβάτρια και πρέσβειρα της GBI Racing έχει 764 νίκες στο ενεργητικό της, ρεκόρ 100 νικών σε μια σεζόν, και ειδικό τίτλο τιμής από την Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας. Εκφράζοντας τον εντυπωσιασμό της για τις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο και την άρτια διοργάνωση των ελληνικών ιπποδρομιών που παρακολούθησε, εξέφρασε τη χαρά της και εξήγησε ότι δεν ήταν εφικτό να ιππεύσει εκείνη την ημέρα, αλλά θα ήθελε σύντομα να έρθει ξανά στην Ελλάδα γι’ αυτό το σκοπό.     


Παναγιώτης Δημητσάνης, Hayley Turner, Οδυσσέας Χριστοφόρου

Ο Β’ αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ Οδυσσέας Χριστοφόρου υπογράμμισε: «Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό που έχουμε μαζί μας την Hayley Turner και τα στελέχη της GBI Racing. Η σημερινή εκδήλωση είναι ενδεικτική της αλλαγής που προωθούμε στις ιπποδρομίες στην Ελλάδα. Οι βρετανικές και ιρλανδικές ιπποδρομίες θεωρούνται από πολλούς οι καλύτερες στον κόσμο. Ξεχωρίζουν για τα θαυμάσια άλογα, τους πασίγνωστους αναβάτες, τα φεστιβάλ παγκόσμιας κλάσης (Ascot, Cheltenham κ.ά.), τα πανέμορφα ιπποδρόμια και φυσικά την ένδοξη ιστορία τους.

»Πιστεύουμε ότι έχουμε μόνο να κερδίσουμε από τη συνεργασία μας με την GBI, η οποία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου αναπτυξιακού πλάνου. Εδώ κι ένα χρόνο, ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ιπποδρομίες ΑΕ, μέλους του ομίλου ΟΠΑΠ, προχωρά δυναμικά. Πετύχαμε να ανατρέψουμε την φθίνουσα πορεία του ιππικού δυναμικού και σήμερα έχουμε περίπου 400 άλογα ενεργά. Επίσης, στόχος της εταιρείας μας είναι να καταστεί το Μαρκόπουλο προορισμός αναψυχής».

Ο διευθυντής Μάρκετινγκ της GBI Racing Clive Cottrell εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συνεργασία με την Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ και χαρακτήρισε παγκόσμιας κλάσης τις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο. «Πιστεύουμε πως παρέχουμε στους πελάτες μας σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, ένα προϊόν ύψιστης ποιότητας, το διασημότερο και πιο σεβαστό στον κόσμο. Το άθλημά μας έχει μοναδική ιστορία 300 ετών και παράδοση που συνοδεύεται από υψηλό βαθμό αξιοπιστίας.

»Προσφέρουμε 12.000 κούρσες ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, από 59 βρετανικά και 26 ιρλανδικά ιπποδρόμια, συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγάλων φεστιβάλ όπως το Royal Ascot, το Epsom Derby και το Grand National. Πιστεύουμε πως η GBI παρέχει το απόλυτο ιπποδρομιακό προϊόν παγκοσμίως και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το ελληνικό παικτικό κοινό».


Οδυσσέας Χριστοφόρου, Hayley Turner, Damian Cope, Κώστας Αλεξόπουλος

O Chief Operating Officer της Ιπποδρομίες ΑΕ Κώστας Αλεξόπουλος επεσήμανε την προσπάθεια της εταιρείας για την ανάπτυξη του ιπποδρόμου στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Δίνουμε την ευκαιρία στους παίκτες όχι απλά να στοιχηματίζουν σε αυτές τις ιπποδρομίες όπως πριν αλλά να συμμετέχουν στον κοινό κουμπαρά και να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν πολύ μεγαλύτερα ποσά. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η περαιτέρω εξάπλωση του ιπποδρομιακού στοιχήματος στο δίκτυο καταστημάτων του ΟΠΑΠ».