Θεοφάνης Μαλκίδης
10 Οκτώβριος 2016, 19:18

Η Οτάβα αναγνώρισε τη Γενοκτονία· έπεται συνέχεια

Η είδηση από τον Καναδά, και ειδικότερα από την πρωτεύουσα της χώρας, την Οτάβα, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας και της θέσπισης της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης, αποτελεί άλλη μία νίκη στη μεγάλη, δύσκολη και αγωνιώδη προσπάθεια για τη δικαίωση των προγόνων μας. 

Η αναγνώριση αυτή έρχεται μετά από την ανάλογη πράξη από την πόλη του Τορόντο, και βεβαίως θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις του Καναδά, αλλά και ομοσπονδιακά θεσμικά όργανα! 

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας από την καναδική πρωτεύουσα, διά της υπογραφής και του σχετικού ψηφίσματος του Δημάρχου Τζιμ Ουότσον, έχει από πίσω του μια πολύχρονη και ανιδιοτελή προσπάθεια, συνεχή αγώνα και σοβαρό έργο από Έλληνες και φιλέλληνες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό – και ειδικότερα στον Καναδά. 

Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, που κράτησε και κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, και βεβαίως και οι ποντιακοί σύλλογοι γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη και η αλήθεια θριαμβεύουν. Όσα χρόνια και αν περάσουν, παρά την προπαγάνδα και το ψεύδος, τα εμπόδια και τις δοκιμασίες, το φως νικά το σκοτάδι, η αλήθεια τη λήθη και το ψεύδος. 

Η αναγνώριση αυτή, και οι άλλες που έρχονται, δείχνουν ότι η Τουρκία μπορεί να ξοδεύει εκατομμύρια για να παραχαραχτεί και για να αλλοιωθεί η ιστορία, για να εξαφανιστεί ο φασισμός και  το μαζικό έγκλημα, η πραγματικότητα όμως είναι τόσο ισχυρή που δεν μπορεί κρυφτεί. Από την άλλη πλευρά, παρά τα εμπόδια από το «κράτος» της Ελλάδας που  αδιαφορεί για το ζήτημα της Γενοκτονίας, η νικηφόρα προσπάθεια συνεχίζεται και (θα) έχει σημαντικά αποτελέσματα.

Οι Έλληνες και οι φιλέλληνες που αγωνίζονται και στον Καναδά, που προσπαθούν χωρίς καμία βοήθεια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, γνωρίζουν ότι έχουν μαζί τους το ισχυρότερο μέσο. Τις ψυχές των προγόνων μας.

Γι’ αυτό και θα νικήσουν, γι’ αυτό και θα νικήσουμε!