10 Οκτώβριος 2016, 17:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2016, 16:13

Νέες κινητοποιήσεις από Πέμπτη στον ΟΑΣΘ;

  • Νέες κινητοποιήσεις από Πέμπτη στον ΟΑΣΘ;
    Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ (φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ώρες για το τι μέλλει γενέσθαι στον ΟΑΣΘ μετά το τελεσίγραφο που έχουν δώσει στην κυβέρνηση οι 2.300 εργαζόμενοι στον Οργανισμό. Σήμερα το πρωί, η διοίκηση έστειλε συγκεντρωμένα όλα τα διευκρινιστικά στοιχεία που ζητούσε το υπουργείο Οικονομικών, από την εξέταση των οποίων θα διαπιστωθεί και θα ρυθμιστεί οριστικά το εάν και πόσο οφείλει το Δημόσιο στην επιχείρηση.

Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος και πως εκτιμά ότι κατά 99% την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα τραβήξουν και πάλι χειρόφρενο. Το τελεσίγραφο των εργαζομένων προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη λήγει στις 12 Οκτωβρίου.

Τι λέει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, τόνισε ότι νωρίς το πρωί απέστειλε συγκεντρωμένα τα διευκρινιστικά στοιχεία που ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, παραλάμβαναν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μεμονωμένα και στο πλαίσιο αυτό διατύπωσε την εκτίμησή του ότι εντός της εβδομάδας θα γίνει η νέα συνάντηση της τριμερούς επιτροπής στην Αθήνα. «Περιμένουμε να εξετάσουν τα στοιχεία που τους στείλαμε συγκεντρωμένα πια το πρωί και πιστεύω ότι θα τα εξετάσουν γρήγορα και σύντομα θα καθίσουμε και πάλι στο τραπέζι με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και Μεταφορών, ώστε πλέον να δρομολογηθούν οι οφειλές του Δημοσίου στον Οργανισμό και έτσι η επιχείρηση να μπορέσει και πάλι με συνέπεια να καταβάλει μισθούς και να πληρώνει τις άλλες υποχρεώσεις της» δήλωσε ο Χρήστος Στεφανίδης.