10 Οκτώβριος 2016, 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2016, 09:14

Στο Κτηματολόγιο τα ακίνητα Δήμου Θερμαϊκού και Θέρμης

  • Στο Κτηματολόγιο τα ακίνητα Δήμου Θερμαϊκού και Θέρμης

Αρχίζει τη Δευτέρα η υποβολή δηλώσεων ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο για περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες που έχουν ακίνητα εντός των ορίων των Δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης θα πρέπει να τα δηλώσουν στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Η προθεσμία λήγει στις 10-01-2017 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 10-04-2017 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.