10 Οκτώβριος 2016, 09:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2016, 09:49

Τσίπρας-Μητσοτάκης μονομαχούν στη Βουλή για τη διαπλοκή

  • Τσίπρας-Μητσοτάκης μονομαχούν στη Βουλή για τη διαπλοκή
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

«Κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει η αντιπαράθεση μεταξύ των αρχηγών το μεσημέρι στη Βουλή με αφορμή την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, έπειτα από το αίτημα που κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποδεχόμενος πρόκληση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συζήτηση γίνεται με αφορμή το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και αναμένεται να κινηθεί σε υψηλούς τόνους και από τις δυο πλευρές.

Πρόγευση του τι θα γίνει στη Βουλή έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς υποστηρίζοντας πως μέσω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες «η κυβέρνηση εισέπραξε αυτά που για τριάντα χρόνια δεν εισέπρατταν τα κόμματα της διαπλοκής». «Εμείς τα εισπράξαμε. Αυτοί τα χάριζαν ωσάν να επρόκειτο για δικά τους χρήματα. Ας απολογηθούν στον ελληνικό λαό για την αεροπειρατεία και την ασυδοσία στα τηλεοπτικά πράγματα τα τελευταία τριάντα χρόνια» ανέφερε σε δήλωσή του. «Τώρα έμειναν μόνοι να κάνουν τους δικηγόρους των αποτυχημένων της δημοπρασίας. Ας καταλάβουν στη ΝΔ ότι ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε. Τα υπόλοιπα την Δευτέρα στη Βουλή» κατέληξε.

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ που επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων γνωρίζει –και ανάμεσα τους και η πλειοψηφία όσων εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ– ότι ο Νίκος Παππάς συμβολίζει τη διαπλοκή της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

»Ο διαγωνισμός-φάρσα έχει ακυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών και ο ίδιος είναι έκθετος. Η απολογία του δεν έπεισε κανέναν. Ας πάψει να αναμασά τα ίδια…».

Να σημειώσουμε ότι ο πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει ότι στη σημερινή συζήτηση θα μιλήσει με «ονόματα και διευθύνσεις» για τη διαπλοκή και ότι περιμένει το ίδιο να πράξει και ο πρόεδρος της ΝΔ που πάντως στην τοποθέτησή του αναμένεται να αναφερθεί και σε θέματα Δικαιοσύνης.