9 Οκτώβριος 2016, 19:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Οκτώβριος 2016, 18:20

Πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα τη Δευτέρα

  • Πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα τη Δευτέρα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας ξεκινά τη Δευτέρα, παρά τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται σε κάποιες τοπικές κοινωνίες. Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αναφερόμενος στο περιστατικό της Μυτιλήνης, όπου γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διαμαρτυρόμενοι για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων, έκανε λόγο για εξαιρετικά μειοψηφικές καταστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στο γενικότερο αίσθημα αγάπης και αλληλεγγύης τα ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Νίκος Φίλης στην ΕΡΤ το πρόγραμμα για την εκπαίδευση των προσφύγων ξεκινά σταδιακά, ώστε να υπάρχει και ενημέρωση των γονέων.

«Σε πρώτη φάση», είπε «το πρόγραμμα ξεκινά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο και μέσα στο μήνα το πρόγραμμα θα εξαπλωθεί στις αναγκαίες γεωγραφικές περιοχές».

Για τη διδασκαλία προσλαμβάνονται αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν αυτή την εβδομάδα έργο. Το πρόγραμμα στο δημοτικό θα είναι τετράωρο κάθε μέρα, από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα, και προβλέπει εκμάθηση της ελληνικής και μιας ξένης γλώσσας.

Παραίτηση μετά το λουκέτο στη Μυτιλήνη
Στο μεταξύ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, Μαρία Κουρδουσά, υπέβαλε την παραίτησή της αντιδρώντας στην απόφαση ορισμένων γονιών να κλειδώσουν με λουκέτο την εξώπορτα του 8ου Δημοτικού.

«Διαφωνώ με όλα όσα έγιναν. Οι αρχές μου και ο τρόπος που μεγαλώνω τα παιδιά μου απέχουν από το κλείσιμο του σχολείου. Ως γονιός πιστεύω ότι η θέση του κάθε παιδιού είναι στο σχολείο»,  δήλωσε η Μαρία Κουρδουσά στην ΕΡΑ Αιγαίου. Η ίδια πάντως σε προηγούμενες δηλώσεις της στην κάμερα του lesvosnews.gr είχε εμφανιστεί σύμφωνη με την απόφαση για το λουκέτο.