8 Οκτώβριος 2016, 21:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Οκτώβριος 2016, 21:18

Τρομοκρατική απειλή στη Γερμανία – Συναγερμός

  • Τρομοκρατική απειλή στη Γερμανία – Συναγερμός
    (Φωτ.: EPA / Maurizio Gambarini)

Η αστυνομία της Σαξονίας ανακοίνωσε ότι κρατά δύο άτομα μετά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Κέμνιτς στην ανατολική Γερμανία για τον εντοπισμό ενός 22χρονου Σύρου, που χαρακτηρίστηκε από τις αρχές ως ύποπτος για «προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης». Η αστυνομία έκανε επίσης γνωστό ότι εκρηκτικά υλικά βρέθηκαν σε διαμέρισμα όπου πραγματοποίησε έφοδο νωρίτερα.

Δεν διευκρινίστηκε πάντως αν μεταξύ των δύο ατόμων κρατείται και ο 22χρονος Σύρος.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. «Η περιοχή που έχει αποκλειστεί είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια απειλή για τον τοπικό πληθυσμό», δήλωσε ο Τομ Μπέρνχαρντ, εκπρόσωπος του γραφείου ποινικών ερευνών του κρατιδίου της Σαξονίας.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, ανάμεσά τους και άνδρες των ειδικών αποστολών, μετέχουν στη μεγάλη επιχείρηση αναζητώντας τον Σύρο Τζάμπερ Αλμπάκρ. Λέγεται πάντως ότι υπήρξε έφοδος και έρευνα στο διαμέρισμά του, αλλά ο ύποπτος δεν ήταν μέσα.

Η αστυνομία της Σαξονίας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζουν για τον άνδρα αυτόν. Η ανάπτυξη της αστυνομίας έγινε έπειτα από σήμα των υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού, παρότι παραμένουν ασαφή το «πού, πότε, πώς και γιατί» της σχεδιαζόμενης επίθεσης, δήλωσε ο Μπέρνχαρντ. Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι είναι αδιευκρίνιστο πόσοι ύποπτοι μπορεί να εμπλέκονται.