9 Οκτώβριος 2016, 11:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Οκτώβριος 2016, 10:51

Τσετσενία: Τουρνουά πολεμικών τεχνών με μικρά παιδιά προκαλεί αντιδράσεις (βίντεο)

  • Τσετσενία: Τουρνουά πολεμικών τεχνών με μικρά παιδιά προκαλεί αντιδράσεις (βίντεο)
    (Φωτ.: Fight Club Akhmat / Vkontakte)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στην Τσετσενία διεξάγονται αγώνες μικτών πολεμικών τεχνών (πυγμαχία, τζούντο, καράτε) μεταξύ παιδιών ηλικιών οκτώ και δέκα ετών. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην πόλη Γκρόζνι πραγματοποιήθηκε ένα τουρνουά, που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, στο οποίο συμμετείχαν μικρά παιδιά που μάχονταν με κλωτσιές και γροθιές, χωρίς καμία προστασία, όπως ακριβώς οι επαγγελματίες αθλητές.

Μάλιστα συμμετείχαν και οι τρεις γιοι του προέδρου της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος εμφανίστηκε περήφανος επειδή ο δεκάχρονος γιος του ανακηρύχθηκε πρωταθλητής του τουρνουά, βγάζοντας νοκ-άουτ τον αντίπαλό του μέσα σε 14 δευτερόλεπτα. 

Η Άννα Κουζνέτσοβα, υπεύθυνη για τα δικαιώματα των μικρών παιδιών στη Ρωσία, ρώτησε για το τι συνέβη στην Τσετσενία και προειδοποίησε ότι «η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών αποτελεί προτεραιότητα. Ίσως η πάλη είναι επίδειξη, αλλά τα χτυπήματα ήταν πραγματικά».

Ο Ρώσος Φέντορ Εμελιανένκο, ένας από τους καλύτερους μαχητές στην ιστορία του ΜΜΑ, υπενθύμισε ότι «όλοι οι μαχητές κάτω των 21 ετών πρέπει να αγωνίζονται με κράνος και προστατευτικά», ενώ τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν μπορούν να αγωνίζονται ή και ακόμα να παρακολουθούν ως θεατές αυτές τις μάχες. «Είναι απαράδεκτο. Παιδιά οκτώ χρονών επιτίθενται ο ένας στον άλλον, διασκεδάζοντας ενήλικες. Είμαι πολύ εξοργισμένος ότι ο πρόεδρος έχει δει τα πάντα», τόνισε ο βετεράνος αθλητής των μικτών πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ).