8 Οκτώβριος 2016, 09:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Οκτώβριος 2016, 09:56

Νεφώσεις και βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

  • Ο καιρός του Αγίου Πνεύματος – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Αραιές νεφώσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, προβλέπονται για το Σάββατο. Τοπικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της δυτικής χώρας, στη Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σοβαρή η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη, μέχρι το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 7 έως 22, στην κεντρική και νότια από 14 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 24, στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 29 και στην Κρήτη από 18 έως 28.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από νωρίς το πρωί θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ θα στραφούν από νωρίς το πρωί σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη, που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, με θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.