7 Οκτώβριος 2016, 22:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2016, 21:13

Σύγκρουση Καμίνη-κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

  • Σύγκρουση Καμίνη-κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

Το θέμα των πλειστηριασμών άναψε... φωτιές στις σχέσεις Μαξίμου και δημάρχου Αθηναίων. Και αυτό γιατί σε ανεπίσημο κείμενο που εκδόθηκε από το Μαξίμου καταλογίζονταν ευθύνες για πλειστηριασμό στον Γιώργο Καμίνη. Από τη μεριά του ο δήμαρχος Αθηναίων μέσω του γραφείου Τύπου του Δήμου απάντησε ότι «κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν έχει γίνει στην Αθήνα». «Αν το Μέγαρο Μαξίμου διαφωνεί με τις διαδικασίες που προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, ας τον αλλάξει. Κυβέρνηση είναι. Υποδείξεις κοινωνικής ευαισθησίας από την κυβέρνηση, στην τρέχουσα συγκυρία, ιδίως προς τον Δήμο Αθηναίων, περισσεύουν», πρόσθεσε.

Νωρίτερα το Μαξίμου είχε εκδώσει ενημερωτικό σημείωμα με τίτλο «Τα σπίτια, οι πλειστηριασμοί και η αλήθεια».

Σ’ αυτό το Μαξίμου αναγνωρίζει ότι είναι τραυματική εμπειρία το να χάνει κάποιος το σπίτι του, υποστηρίζει όμως ότι «είναι εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις το πρώτο σπίτι ενός άνεργου ή εργαζόμενου, που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, με ένα ακίνητο αξίας άνω των 300.000 ή 400.000 ευρώ ή το ακίνητο ενός μεγαλοεπιχειρηματία που χρωστάει και είναι ένα από τα πολλά που διαθέτει προς εκμετάλλευση».

Παράλληλα προσθέτει ότι μέχρι το τέλος του 2016 οι τράπεζες έχουν εντάξει στον προγραμματισμό 2.000 πλειστηριασμούς και καλεί τους δανειολήπτες να συνεργαστούν με τις Τράπεζες και να ενταχθούν στον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη.