7 Οκτώβριος 2016, 16:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2016, 15:17

Υπόθεση Άννυς: Ψυχροί και στυγεροί ο πατέρας και ο φίλος του, λέει η εισαγγελέας

  • Υπόθεση Άννυς: Ψυχροί και στυγεροί ο πατέρας και ο φίλος του, λέει η εισαγγελέας
    Ο 27χρονος πατέρας της Άννυς (δεξιά) και ο 30χρονος φίλος του οδηγούνται στο δικαστήριο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Χαρακτήρισε το θάνατο της 4χρονης Άννυς «τραγικότερο και από αυτό της Ιφιγένειας», και ζήτησε την καταδίκη του πατέρα και του φίλου του για τη δολοφονία χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ενώ προτείνει την απαλλαγή της μητέρας. Η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Μαρία Δημητριάδου, περιέγραψε τους δύο κατηγορούμενους, τον πατέρα Σάββα και τον φίλο Νικολάι, ως ανθρώπους ψυχρούς, παγερούς και χωρίς συναίσθημα.

«Σκότωσαν με οξύ και βίαιο τρόπο το παιδί, και με νηφαλιότητα σχεδίασαν τον τεμαχισμό για να αποκρύψουν πώς πέθανε», είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Στην αγόρευσή της τόνισε πώς ο λόγος που το διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα έγινε σφαγείο είναι για να αποκρυβεί το πώς πέθανε η Άννυ. Επικαλούμενη όσα ο ίδιος ο πατέρας έχει ομολογήσει για τον τεμαχισμό του παιδιού του, διαβάζοντας όλη την περιγραφή που είχε δώσει ο κατηγορούμενος στην Αστυνομία, η εισαγγελέας έκανε λόγο για «περιγραφές του ξεπερνούν τα όρια της βαρβαρότητας». Λίγα λεπτά πριν, είχε προειδοποιήσει την μητέρα αν θέλει να αποχωρήσει, όπως και έγινε.

Αναφερόμενη στον τεμαχισμό του παιδιού, η Μαρία Δημητριάδου δεν άφησε κανένα ενδεχόμενο να ισχύουν όσα υποστηρίζει ο πατέρας: «Σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις διεθνώς υπάρχει έντονο αίσθημα οργής, εκδίκησης, πάθους, ένα συγκεκριμένο συναισθηματικό υπόβαθρο, όπως π.χ. στην υπόθεση Φραντζή. Είχε ο Σάββας οργή, πάθος για εκδίκηση για την Άννυ; Όχι. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο».

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι πετσόκοβε το πτώμα τρεις μέρες, το πέταγε στα σκουπίδια και καθάριζε το διαμέρισμα, από το να το μεταφέρει κάπου και να το πετάξει ή να το θάψει, αν το παιδί έφυγε από παθολογικά αίτια;».

Εισαγγελέας: Ο πατέρας ενήργησε με πλήρη διαύγεια, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα. Τον ενδιαφέρει να αποφύγει το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, καθώς ο τεμαχισμός (περιύβριση νεκρού) δεν έχει ποινική συνέπεια.

Τον δεύτερο κατηγορούμενο, τον Νικολάι, η Μαρία Δημητριάδου τον περιέγραψε ως αδίστακτο. «Με λυσσαλέες προσπάθειες επιχείρησε να αποσυνδέσει την παρουσία του στο χώρο του υπόγειου. Χαρακτηριστική είναι η απάθεια με την οποία αφομοίωσε τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας», εξήγησε.

Η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι ο Σάββας και ο Νικολάι, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από κοινού, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της περιύβρισης νεκρού και της οπλοχρησίας.