7 Οκτώβριος 2016, 16:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2016, 15:01

Νέος μητροπολίτης Άρτης, ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος

  • Νέος μητροπολίτης Άρτης, ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος
    Ο νέος μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Με συντριπτική πλειοψηφία έναντι του συνυποψηφίου του εξελέγη σήμερα ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος στη θέση του μητροπολίτη Άρτης Ιγνατίου Δ’ που είχε παραιτηθεί από το αξίωμά του πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο νέος μητροπολίτης εξελέγη με 66 ψήφους έναντι 12 που έλαβε ο συνυποψήφιος του πρωτοσύγκελος Άρτης Θεολόγος Ντούβαλης.

Ποιος είναι ο μητροπολίτης Άρτης
Ο μέχρι σήμερα επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1967 στο Άργος. Είναι απόφοιτος του λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του ίδιου πανεπιστημίου.

Έγινε μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου, το 1991, από τον μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο Β’. Διακόνησε στην ιερά Μητρόπολη Αργολίδος για 18 συναπτά έτη ως ιεροκήρυκας, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη μελέτη και συγγραφή της εκκλησιαστικής ιστορίας της μητροπόλεως. Το 2009, η ιεραρχία της Εκκλησίας, μετά την εισήγηση του τότε μητροπολίτη Αργολίδος Ιακώβου, τον εξέλεξε βοηθό επίσκοπο της ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος. Την ίδια χρονιά χειροτονήθηκε επίσκοπος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.