7 Οκτώβριος 2016, 09:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2016, 09:49

Ποτάκι... αντάρτικα και χαλαρή συζήτηση Τσίπρα με βουλευτές

  • Ποτάκι... αντάρτικα και χαλαρή συζήτηση Τσίπρα με βουλευτές
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Η χθεσινή βραδιά στο Μαξίμου είχε από όλα. Και ποτάκι και τραγούδια στο πιάνο αλλά και... αντάρτικα, και ολίγον από πολιτική συζήτηση σε ένα μπουφέ που είχε μπόμπες και σεμνά μεζεδάκια.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχτηκε καλός οικοδεσπότης και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απόλαυσαν συνάντηση, μια χαλαρή συζήτηση με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Ζουράρις, αποφάσισε να διασκεδάσει τους παρευρισκόμενους και έκατσε στο πιάνο που βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Το τραγούδι που αποφάσισε να παίξει ήταν το «Άσε με να φύγω σε παρακαλώ» της Αλέκας Κανελλίδου. Αν κι αυτό το τραγούδι προκάλεσε περίεργα βλέμματα αρχικά νομίζοντας κάποιοι πως μπορεί να είναι και πολιτικό υπονοούμενο, η υπουργός Τουρισμού όμως Έλενα Κουντουρά το τραγούδησε δίνοντας μια ευχάριστη νότα στη βραδιά σε ένα Μαξίμου σπάνια φωταγωγημένο.

Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, η πορεία του οικονομικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, είπε ότι ο διάλογος έχει επιτυχή έκβαση, γιατί βασίστηκε στην ειλικρίνεια, καθώς και την αμεσότητα στην ανταλλαγή των απόψεων.

Τι είπε ο Τσίπρας για το οικονομικό πρόγραμμα
Μιλώντας για την πορεία του οικονομικού προγράμματος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι ο Τσακαλώτος θα έχει εκεί ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα και συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα ανταποκρίνεται και εφαρμόζει ότι έχει συμφωνήσει, και όσοι επιμένουν να αντιτίθενται στην ρύθμιση του χρέους, δεν θα έχουν πρόσχημα για να αρνηθούν την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για το θέμα του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι είναι πολύ χρήσιμο για την χώρα η ένταξη της στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης.

Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι έως τον Δεκέμβριο θα υπάρχει γύρω από τα θέματα αυτά σημαντική εξέλιξη, η οποία θα αποτελέσει το κλειδί, το οποίο θα… ξεκλειδώσει την δυναμική της οικονομίας και θα δώσει ώθηση, παρέχοντας στους επενδυτές τα εχέγγυα, ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό την εικόνα που έχουν από τις Περιφέρειες τους και εκτίμησαν ότι οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υπομείνουν τις θυσίες, εάν τους δίδεται με ειλικρίνεια μία προοπτική, ενώ του ζήτησαν να προχωρήσει στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος. Αυτό τουλάχιστον υποστήριζαν κυβερνητικές πηγές.

Τη βραδιά πάντως έκλεψαν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τόσο με την εμφάνισή τους όσο και με τις φωτογραφίες που έβγαλαν με τον πρωθυπουργό. Τέλος, δύο κατέφθασαν στο ραντεβού με μηχανή –ο Μάκης Μπαλαούρας και ο Παύλος Πολάκης.