18 Σεπτέμβριος 2013, 12:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:05

Προλάβετε τα δωρεάν εισιτήρια για την εκδήλωση Κρήτη και Πόντος σμίξανε στο Ηρώδειο!

  • Προλάβετε τα δωρεάν εισιτήρια για την εκδήλωση Κρήτη και Πόντος σμίξανε στο Ηρώδειο!

To Pontos-News.Gr σας δίνει την δυνατότητα να κερδίσετε εντελώς δωρεάν, τρεις διπλές προσκλήσεις μέσα από διαγωνισμό για την μεγάλη εκδήλωση: "Κρήτη και Πόντος σμίξανε" που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013!

Ο διαγωνισμός θα είναι ενεργός μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2013, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά στις 2 Οκτωβρίου 2013, οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των νικητών, στο pontos-news.gr.

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό εδώ.

Χορευτικά συγκροτήματα Κρητών και Ποντίων σε πανάρχαιους αρχαικούς ρυθμούς, μουσικά όργανα και μελωδίες των προγόνων μας συναντώνται για πρώτη φορά και για μία και μοναδική βραδιά στη μουσικοχορευτική παράσταση "Κρήτη και Πόντος σμίξανε" στο Ηρώδειο την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013.

Κρήτες και Πόντιοι αποκαλύπτουν προαιώνιες προγονικές ρίζες με ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες, αλλά και τη συγγένεια που τους ενώνει, με κοινά χαρακτηριστικά ρυθμών, μελωδιών, ηθών, εθίμων, προαιώνιων παραδόσεων και γλώσσας, τα οποία και οι δύο διατηρούν αναλλοίωτα στο πέρασμα των αιώνων και τα μεταδίδουν από γενιά σε γενιά.

Δεξιοτέχνες χορευτές και μουσικοί από την Κρήτη δημιουργούν και συμπράττουν επί σκηνής με μουσικούς και χορευτές από τον Πόντο, «παντρεύοντας» με τρόπο πρωτόγνωρο την πλούσια και διαχρονική Ποντιακή και Κρητική παράδοση. Λυράρηδες, λαουτιέρηδες και το νταούλι σαγηνεύουν την ψυχή και ανασταίνουν, με νοήματα βαθιά και στοχασμούς, όλες τις ομορφιές του παρελθόντος. Τραγουδούν τη λεβεντιά, τη χαρά και τη λύπη, τους καημούς της ξενιτιάς, την πίστη στην πατρίδα, τον έρωτα της ζωής και την πανέμορφη φύση.

Ο χορός, με τις γρήγορες δοξαριές της λύρας γίνεται τρόπος έκφρασης ζωής! Πεντοζάλης, Πυρρίχιος (Σέρα), Ανωγειανός Πηδηχτός, Τίκ, Μαλεβιζιώτης, Κότσαρι, Ρουματιανή Σούστα, Τρυγόνα και Συρτός Χανιώτης ζωντανεύουν εκπληκτικά επί σκηνής κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης σε ένα ατελείωτο ταξίδι συναισθημάτων και αυθεντικής χορευτικής έκφρασης, μαζί με δρώμενα από τα πιο γνωστά έθιμα των δύο περιοχών.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Διαβάστε ακόμα:

4 Οκτ 2013: «Κρήτη και Πόντος σμίξανε» στο Ηρώδειο. Μια σπουδαία εκδήλωση!