6 Οκτώβριος 2016, 20:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2016, 21:05

Φαήλος Κρανιδιώτης: Παραχαράκτης και κόφτης της Ιστορίας μας ο Φίλης

  • Φαήλος Κρανιδιώτης: Παραχαράκτης και κόφτης της Ιστορίας μας ο Φίλης

Οι επικείμενες αλλαγές στη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Παιδείας, προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της Νέας Δεξιάς Φαήλου Κρανιδιώτη ο οποίος χαρακτήρισε τον Νίκο Φίλη «παραχαράκτη και κόφτη της Ιστορίας μας» και έκανε αναφορές στη Γενοκτονία των Ποντίων.

Όπως σημειώνει, οι άνθρωποι στην πορεία της Ιστορίας διαμόρφωσαν συλλογικές ταυτότητες, το ίδιο και οι Έλληνες που αποκτήσαμε ταυτότητα όταν ενώθηκαν ο ελληνισμός και ο χριστιανισμός.

«Εμείς εδώ σε αυτή την γωνιά φτιάξαμε την δική μας, που καλείται ελληνικό έθνος κι έχουμε δυο ελληνικά κράτη, την Ελλάδα και την Κύπρο και άλλο τόσο έθνος στην ιστορική περιφέρεια, στην Βόρειο Ήπειρο, στο κατσαπλιάδικο κρατίδιο των Σκοπίων, στην Ανατολική Ρωμυλία, κοινότητες μέσα στη Ρωσική Ομοσπονδία και την Ουκρανία, μια δράκα πολιορκημένους γέροντες στην Πόλη, κρυπτοχριστιανούς στον Πόντο, μιλιούνια στην Διασπορά αλλά και κρυφούς τουρκόφρονες εις τας Αθήνας, που γίνονται σιγά-σιγά φανεροί» αναφέρει.

Η Ορθοδοξία, λέει, «ήταν η κιβωτός, στα πιο δύσκολα χρόνια, που φύλαξε την γλώσσα μας και το τείχος που εμπόδισε τον ολοκληρωτικό αφανισμό της φυλής μας από τους σουνίτες κατακτητές».

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, στην ανακοίνωση που υπογράφει, υπενθυμίζει σε εκείνους που μπορεί να το έχουν ξεχάσει ότι «οι μικρασιατικοί, θρακικοί και ποντιακοί ελληνικοί πληθυσμοί δεν εξαερώθηκαν, εσφάγησαν πολλοί στην κατάκτηση, όπου αντιστάθηκαν, συχνά προσκύνησαν οι προύχοντες και συμπαρέσυραν τον τοπικό πληθυσμό αλλά στην πλειοψηφία τους εξισλαμίστηκαν. Όσοι χριστιανοί απέμειναν έπεσαν θύμα της Γενοκτονίας από τους Τούρκους στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στον εθνικοαπελευθερωτικό μας αγώνα το 1919-1922 στην Μ. Ασία κι οι επιζήσαντες κατέφυγαν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες».