6 Οκτώβριος 2016, 22:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2016, 19:03

Επίσκεψη Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας στη γενέτειρα του Τρελόαρ

  • Επίσκεψη Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας στη γενέτειρα του Τρελόαρ
    Από αριστερά: Κώστας Αντωνιάδης, Πολ Νόλαν και Παναγιώτης Παπουλίδης

Επίσημη επίσκεψη στη κωμόπολη του Μπαλαράτ, γενέτειρα του Αυστραλού σωτήρα των προσφύγων Τζορτζ Τρελόαρ, πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας Παναγιώτης Παπουλίδης μαζί με τον Κώστα Αντωνιάδη, πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και τον καθηγητή γενοκτολόγο δρ Παναγιώτη Διαμάντη.

Ο  Π. Παπουλίδης απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες, στο Μνημείο Αυστραλών πρώην Αιχμαλώτων Πολέμου, που ανάμεσά τους βρίσκονταν φυλακισθέντες σε ναούς και μονές του Πόντου και της Καππαδοκίας, κατά τη Γενοκτονία.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Κολέγιο του Αγίου Πατρικίου του Μπαλαράτ όπου σπούδασε ο Τρελόαρ και όπου προ ενός έτους ανεγέρθηκε Μνημείο προς τιμήν του Ύπατου Αρμοστή για τους Πρόσφυγες της Κοινωνίας των Εθνών την εποχή της Γενοκτονίας.

Τον ερχόμενο Νοέμβριο, στο κολέγιο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, κατά την οποία θα παρουσιαστεί το πρώτο Αριστείο Κοινωνικής Υπηρεσίας που θα φέρει το όνομα του Τρελόαρ.