6 Οκτώβριος 2016, 14:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2016, 13:46

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη
    (Φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης για το pontos-news.gr)

Κρατώντας πανό και με συνθήματα κατά του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, οι απόμαχοι της ζωής εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεών τους (κύριων και επικουρικών), σημειώνοντας ότι είναι μεγάλος ο αριθμός αυτών που μετά από δεκαετίες δουλειάς έφτασαν σήμερα να παίρνουν ελάχιστα χρήματα, πολύ λιγότερα από όσα κατέβαλαν για τις εισφορές τους όταν εργάζονταν.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν και για το γεγονός ότι αν και οι συντάξεις τους μειώθηκαν προκειμένου να ενισχυθεί το σύστημα Υγείας, η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη είναι ανεπαρκής λόγω των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της «Συσπείρωσης», Βασίλης Παρτάλης, σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει ένας αγγειολόγος ενώ για μια εγχείρηση δισκοκήλης ή βουβωνοκήλης η αναμονή φτάνει τους έξι και τους επτά μήνες.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την παράδοση ψηφίσματος στην ηγεσία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, που ζήτησαν να κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς Εργασίας και Υγείας.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Παρτάλη, η συγκέντρωση θα είχε περισσότερο κόσμο, αν δεν έφευγαν πολλοί –κυρίως γυναίκες και άτομα με αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα–, εξαιτίας της υπάρξης ΜΑΤ στο χώρο του υπουργείου. Όπως είπε, πολλοί συνταξιούχοι φοβήθηκαν μήπως οι αστυνομικοί τούς ρίξουν δακρυγόνα, και εγκατέλειψαν τη συγκέντρωση.

«Είναι απαράδεκτο να θέλουν οι συνταξιούχοι να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά πάνω στο πεζοδρόμιο και να βλέπουν απέναντί τους τα ΜΑΤ», είπε ο Βασίλης Παρτάλης.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης