6 Οκτώβριος 2016, 13:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2016, 16:57

Η Κατερίνα Αποστολίδου έφερε την πρώτη παγκόσμια διάκριση στο ελληνικό κουνγκ φου

  • Η Κατερίνα Αποστολίδου έφερε την πρώτη παγκόσμια διάκριση στο ελληνικό κουνγκ φου
    Η Κατερίνα Αποστολίδου κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Wushu Sanda, που έγινε στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας (φωτ.: Απόστολος Αποστολίδης)

Είναι μόλις 16 ετών ωστόσο το… βιογραφικό της περιλαμβάνει διεθνείς διακρίσεις, δίνοντας υποσχέσεις για ένα μέλλον γεμάτο βάθρα. Ο λόγος για την Κατερίνα Αποστολίδου, αθλήτρια του Α.Σ Μαχητικών Τεχνών Περάματος, η οποία πριν από δύο χρόνια κέρδισε το χρυσό στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που έγινε στην Τουρκία.

Αυτή τη φορά έγινε παγκόσμια, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Wushu Sanda (το κινεζικό κικ μπόξινγκ), που έγινε στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Με καταπληκτικές εμφανίσεις, και χάνοντας στις λεπτομέρειες το χρυσό από την Κινέζα, η Κατερίνα Αποστολίδου είναι η πρώτη στην κατηγορία των νεανίδων που φέρνει παγκόσμια διάκριση στην ιστορία του ελληνικού κουνγκ φου, το οποίο πλέον μετρά συνολικά τρία παγκόσμια μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες. Το Wushu Sanda είναι άθλημα αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τη ΔΟΕ, γι’ αυτό και το μετάλλιο δίνει στην 16χρονη μία θέση στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις.

«Το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμα καλύτερο αν και η δική μας αθλήτρια είχε τη δυνατότητα να προετοιμάζεται με εκατοντάδες αθλητές παγκόσμιου επιπέδου, όπως η Κινέζα πρωταθλήτρια», δηλώνει ο εκπαιδευτής μαχητικών τεχνών Απόστολος Αποστολίδης.

Η 16χρονη (με καταγωγή από τη Μικρά Ασία) αυτή την εποχή προετοιμάζεται για το Μεσογειακό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Αθήνα, αλλά και για τις υπόλοιπες εγχώριες, πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.