6 Οκτώβριος 2016, 08:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2016, 10:07

Στάση εργασίας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ

  • Στάση εργασίας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πορεία από το ΕΚΑΒ προς το υπουργείο Υγείας έχουν ξεκινήσει από τις 07:00 το πρωί, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Το «Καραβάνι της Υγείας» θα περάσει από όλα τα νοσοκομεία των Αθηνών και θα καταλήξει στο υπουργείο Υγεία όπου θα συγκεντρωθούν γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Για να πραγματοποιηθεί η πορεία, η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας από τις 07:00 μέχρι τις 11:00, στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια της Αττικής, ενώ για την περιφέρεια προκήρυξε 24ωρη απεργία.

Τετράωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει, από τις 07:00 έως τις 11:00, και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών. Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών αμφισβητεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων». Επίσης, τονίζει ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όπως προσθέτει, τα νοσοκομεία θα λάβουν 1,156 δισ. ευρώ και τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ και κάνει λόγο «για διάλυση του ΕΣΥ».