5 Οκτώβριος 2016, 22:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Οκτώβριος 2016, 22:15

Παυλόπουλος προς όσους επιβουλεύονται την Ελλάδα: Μολών Λαβέ

  • Παυλόπουλος προς όσους επιβουλεύονται την Ελλάδα: Μολών Λαβέ
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Κάρπαθο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Πάρης Χριστοδούλου)

«Η θυσία του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη διδάσκει την διαχρονική απάντηση που εμείς οι Έλληνες δίνουμε και θα δίνουμε πάντα σε οιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας μας: Μολών λαβέ. Αιωνία η μνήμη του». Με αυτά τα λόγια τίμησε τον αδικοχαμένο σμηναγό στην Κάρπαθο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταθέτοντας στεφάνι στο Μνημείο του.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα και στην Τουρκία, με αφορμή την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης.

«Η θυσία του ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη είναι πια πολύτιμο κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας μας, το οποίο εμπνέει και διδάσκει. Εμπνέει το αίσθημα αταλάντευτης προσήλωσης στο χρέος έναντι της Πατρίδας και του Έθνους», πρόσθεσε ο Προκόπης  Παυλόπουλος.


Ο σμηναγός Κων. Ηλιάκης

Αναφερόμενος στις αμφισβητήσεις της Συνθήκης της Λοζάνης, ο ΠτΔ υπογράμμισε πως πρόκειται περί αμφισβήτησης ευρωπαϊκού εδάφους, τονίζοντας ότι εφόσον παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο παραβιάζεται και η ειρήνη.

Αναφορικά με την Τουρκία, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι στις δύσκολες ώρες που αντιμετώπισε πρόσφατα, με την απόπειρα πραξικοπήματος, η Ελλάδα έτεινε χέρι φιλίας.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζει η Τουρκία, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν παρά μόνο στην φαντασία της.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε και με τον μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιο και αφού ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία στην περιοχή, χαρακτήρισε τα νησιά φάρους της Ελλάδας επισημαίνοντας ότι από αυτούς τους φάρους «παίρνουμε ή πρέπει να πάρουμε φως όλοι εκείνοι που χειρίζονται τις τύχες του τόπου. Γιατί απ' αυτές εδώ τις περιοχές, απ' αυτές εδώ τις εσχατιές του Αιγαίου, φαίνεται ποια είναι η μοίρα της Ελλάδας και τι είναι εκείνο το οποίο πρέπει να κάνει η Ελλάδα, για να μπορέσει να τιμήσει την Ιστορία της και την κληρονομιά των προγόνων της».