5 Οκτώβριος 2016, 16:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Οκτώβριος 2016, 20:01

Συνάντηση Τσίπρα-Ιερώνυμου για τα Θρησκευτικά

  • Συνάντηση Τσίπρα-Ιερώνυμου για τα Θρησκευτικά
    Ο πρωθυπουργός ανταλλάσσει χειραψία με τον Αρχιεπίσκοπο μετά τον Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Εκτός διαλόγου για τα Θρησκευτικά «πετάει» εμμέσως η Εκκλησία τον Νίκο Φίλη, η οποία ζήτησε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έθεσε θέμα για τη συγκεκριμένη συνάντηση κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ιεράς Συνόδου, και το αίτημά του έγινε δεκτό από τον πρωθυπουργό. Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:30, παρουσία και του υπουργού Παιδείας.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο από κάθε βάση» τονίζουν κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στη Ναυτεμπορική. Αν και στη χθεσινή πολυσέλιδη ανακοίνωσή του ο κ. Ιερώνυμος χρησιμοποίησε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους για την κυβέρνηση, εντούτοις ζήτησε το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα ώστε αύριο η ιεραρχία να λάβει τις αποφάσεις της σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο αναφέρεται ότι στο Μαξίμου τον Αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύουν οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Φθιώτιδος Νικόλαος, και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.