5 Οκτώβριος 2016, 15:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Οκτώβριος 2016, 20:08

Τι ζήτησαν ΔΙΣΥΠΕ-ΠΟΕ από τον Παυλόπουλο – Στο Προεδρικό οι εκπρόσωποι των Ποντίων

  • Τι ζήτησαν ΔΙΣΥΠΕ-ΠΟΕ από τον Παυλόπουλο – Στο Προεδρικό οι εκπρόσωποι των Ποντίων
    Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχεται τον Γιώργο Παρχαρίδη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Με μια εγκάρδια χειραψία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον πρόεδρο της ΔΙΣΥΠΕ Γιώργο Παρχαρίδη, στιγμιότυπο που απαθανάτισε και ο φωτογραφικός φακός. Η φωτογραφία, άλλωστε, είναι ενδεικτική και του καλού κλίματος στο οποίο πραγματοποιήθηκε (όπως αποκάλυψε χθες το pontos-news.gr) η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΙΣΥΠΕ και της ΠΟΕ με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

ΔΙΣΥΠΕ και ΠΟΕ ευχαρίστησαν τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις δημόσιες τοποθετήσεις του για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής.

Αν και στο επίσημο πρόγραμμα που εκδόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφερόταν μόνο το όνομα του Γιώργου Παρχαρίδη, εντούτοις στη συνάντηση πήραν μέρος ο βουλευτής και γραμματέας της ΔΙΣΥΠΕ Γιάννης Αντωνιάδης, και εκπροσωπώντας την ΠΟΕ οι Χρήστος Τοπαλίδης, Στάθης Παπαδόπουλος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης και Σουλτάνα Βαρυτυμιάδου.


(Φωτ.: ΔΙΣΥΠΕ)

Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη ΔΙΣΥΠΕ αναφέρεται ότι επί τάπητος τέθηκε το θέμα της επαναφοράς στη διδακτέα-εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου του κεφαλαίου για τον «Παρευξείνιο Ελληνισμό τον 19ο και 20ό αιώνα», ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Πολιτείας στο ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας.

Στη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο συζητήθηκε ακόμα η ίδρυση εδρών Ιστορίας Ποντιακού Ελληνισμού στις Φιλοσοφικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και η ίδρυση μουσείου στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης έθεσε και το θέμα με τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων, αλλά και το τι συμβαίνει με τα στεγαστικά δάνεια και τα πρόστιμα αυθαίρετης δόμησης που επιβάλλονται στους νεοπρόσφυγες.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε απόλυτη κατανόηση και υποσχέθηκε τη συνδρομή του για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που του τέθηκαν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΙΣΥΠΕ.