5 Οκτώβριος 2016, 14:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Οκτώβριος 2016, 16:56

Για νέες απεργίες προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

  • Στέλιος Παππάς: Στον ΟΑΣΘ «κονόμαγαν» οι μέτοχοι
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση, ότι η πίστωση χρόνου που έδωσαν τελειώνει, στέλνουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Τσερμενίδης τόνισε ότι δεν αποκλείεται να τραβήξουν ξανά χειρόφρενο, καθώς στις 12 Οκτωβρίου θα κλείσουν και πάλι δύο μήνες απλήρωτοι.

«Δεν λαμβάνουμε ικανοποίηση από το να απέχουμε από την εργασία μας, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα», λέει χαρακτηριστικά. Ο Δημήτρης Τσερμενίδης ζητά να εκταμιευτεί η προκαταβολή από το Δημόσιο για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, κάτι που περιλαμβάνεται στο πρακτικό συμφιλίωσης που υπεγράφη στις 25 Αυγούστου.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, επίσης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσει εκ νέου η τριμερής επιτροπή που συστήθηκε για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν οφειλές του Δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει λάβει προτάσεις για τα οφειλόμενα, ενώ ο ΟΑΣΘ έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο για ποσό 15,6 εκατ. ευρώ, χρήσης 2014.

Για τις απώλειες εσόδων από τις χρήσεις 2015 και 2016, περίοδο κατά την οποία είναι υπουργός ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Χρήστος Στεφανίδης επανέλαβε ότι ο Οργανισμός προσπαθεί να καλύψει τις απώλειες των εσόδων του στέλνοντας υπομνήματα στα αρμόδια υπουργεία που υλοποιούν την κοινωνική πολιτική – μειωμένα εισιτήρια μαθητών, φοιτητών, πολυτέκνων, άνω των 65, και δωρεάν μετακίνηση για ΑμεΑ, ανέργους.