4 Οκτώβριος 2016, 19:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2016, 23:08

Εκλογές ζήτησε πάλι ο Μητσοτάκης – Τι είπε για τις τουρκικές προκλήσεις

  • Εκλογές ζήτησε πάλι ο Μητσοτάκης – Τι είπε για τις τουρκικές προκλήσεις
    Ο Κ. Μητσοτάκης χαιρετά τον Β. Μαϊμαράκη. Διακρίνονται Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Με άρωμα... καραμανλισμού εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής , λίγη ώρα πριν από τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος στην Πειραιώς. Παρουσία των Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ιδεολογική βάση και την Ιδρυτική Διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «42 χρόνια μετά την ίδρυση της μεγάλης μας παράταξης, τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ». Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυταρχισμό, μια και προσπαθεί να φιμώσει κάθε φωνή κριτικής, και πρόσθεσε ότι με τους ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

Επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, για να απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που κυβερνούν, προσθέτοντας ότι κάθε μέρα που παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η Ελλάδα αδυνατίζει, μικραίνει, εξασθενεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και εξέφρασε προβληματισμό και ανησυχία για την πρόσφατη ματαίωση της διάσκεψης του ΣτΕ τονίζοντας ωστόσο: «Είμαι βέβαιος ότι το Δικαστήριο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα δικάσει την ουσία της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό. Η αυτονόητη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης απέναντι στην εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να τίθεται σε διακινδύνευση».  

Αναφερόμενος στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Για πρώτη φορά εγείρεται με τέτοια ένταση μάλιστα ζήτημα ισχύος της Συνθήκης της Λοζάνης. Ποτέ στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας δεν βρεθήκαμε στη δυσάρεστη συγκυρία να πρέπει να διαχειρισθεί ένα τόσο ασταθή και απειλητικό διεθνή περίγυρο, μια τόσο ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση. Η απώλεια της εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της χώρας μας έχει δυστυχώς και γεωπολιτικές προεκτάσεις».