4 Οκτώβριος 2016, 18:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2016, 17:33

Το χρυσό παιδί της πάλης Γιώργο Πιλίδη δέχθηκε ο Κοντονής

  • Το χρυσό παιδί της πάλης Γιώργο Πιλίδη δέχθηκε ο Κοντονής
    Ο 16χρονος Γιώργος Πιλίδης στο γραφείο του Σταύρου Κοντονή

Είναι μόλις 16 ετών αλλά ο Γιώργος Πιλίδης αγωνίζεται με πάθος και βρίσκεται μονίμως στην κορυφή. Ο Γιωρίκας, όπως τον λένε οι φίλοι του, τον Σεπτέμβριο έφερε στην Ελλάδα ένα ακόμα μετάλλιο, το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων στην πάλη. Αυτό ήταν το τέταρτο μετάλλιο σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα για τον αθλητή από το «Μέγα Αλέξανδρο» Ασπροπύργου.

Ο Γιώργος Πιλίδης στη Στοκχόλμη τον Ιούλιο, στο Ευρωπαϊκό, πανηγύρισε το χρυσό με την ποντιακή σημαία.

Μαζί με τον προπονητή του Αμιράν Καρντάνοφ, το χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης έγινε δεκτό από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Σταύρος Κοντονής, αφού του έδωσε συγχαρητήρια, του υποσχέθηκε ότι η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό του.

Μάλιστα, ο υφυπουργός τον συμβούλευσε να δώσει ιδιαίτερο βάρος στο σχολείο, καθώς, όπως του είπε χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα από το πόσο επιτυχημένος αθλητής θα γίνει, το σχολείο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή ενός νέου ανθρώπου.

Ο Γιώργος Πιλίδης και ο προπονητής του προσκάλεσαν τον Σταύρο Κοντονή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων που θα γίνει το 2017 στην Αθήνα. Ο 16χρονος προετοιμάζεται ήδη εντατικά προκειμένου να κάνει εντός ελληνικών συνόρων το 3 στα 3, δηλαδή να ανέβει για τρίτη διαδοχική χρονιά σε παγκόσμιο βάθρο.