4 Οκτώβριος 2016, 23:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2016, 18:50

Με έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα, έκθεση έργων τέχνης στη Μόσχα

  • Με έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα, έκθεση έργων τέχνης στη Μόσχα
    (Φωτ.: rah.ru)

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία έλαβε η Κρατική Ακαδημαϊκή Σχολή Καλών Τεχνών «Βασίλι Σουρίκοφ» της Μόσχας στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας. Καθηγητές και φοιτητές της σχολής προχώρησαν στη δημιουργία έργων τέχνης εμπνευσμένων από την αρχαία Ελλάδα της κλασικής περιόδου.

Τα έργα παρουσιάζονται από τις 4 ως τις 9 Οκτωβρίου στην αίθουσα 18 της Κεντρικής Εστίας Καλλιτέχνη στη Μόσχα.

Για τους καλλιτέχνες εκθέσεις τέτοιου είδους θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές γιατί οδηγούν σε ένα διάλογο με τα αρχαία ελληνικά αριστουργήματα και την ιστορία της τέχνης της κάθε εποχής. Όπως επισήμαναν οι διοργανωτές, πολλές φορές υπάρχει ο κίνδυνος οι νεαροί καλλιτέχνες, λόγω της απειρίας τους, να δημιουργήσουν απομιμήσεις των αρχαίων έργων τέχνης. Όμως για τους έμπειρους του είδους είναι η κατάλληλη ευκαιρία να δώσουν τον δικό τους τόνο και χρώμα στα προσωπικά τους δημιουργήματα που είναι εμπνευσμένα από την Αρχαιότητα, οδηγώντας σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων των Καλλιτεχνών.