5 Οκτώβριος 2016, 11:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2016, 15:57

Παρουσία Πόντου στο Φεστιβάλ Πολιτισμών για την Ημέρα του Κράσνονταρ

  • Παρουσία Πόντου στο Φεστιβάλ Πολιτισμών για την Ημέρα του Κράσνονταρ
    Ο πάγκος που έστησε ο Σύλλογος Ελλήνων του Κράσνονταρ «Πόντος» στο πλαίσιο του φεστιβάλ

Οι Έλληνες στην περιφέρεια του Κράσνονταρ δραστηριοποιούνται ενεργά και διοργανώνουν συνεχώς εκδηλώσεις με σκοπό τη διατήρηση και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού. Παράλληλα όμως τιμούν και τους άλλους πολιτισμούς, αλλά και τον τόπο διαμονής τους. Την 3η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε φεστιβάλ με αφορμή την «Ημέρα του Κράσνονταρ», που διοργάνωσε το Κέντρο Εθνικών Πολιτισμών, στο οποίο έδωσε το παρών ο Σύλλογος Ελλήνων του Κράσνονταρ «Πόντος»

Δεκάδες σύλλογοι διαφόρων χωρών παρουσίασαν στοιχεία του πολιτισμού τους στο Ετήσιο Φεστιβάλ Εθνικών Πολιτισμών στον Κρατικό Κήπο του Κράσνονταρ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί· ανάμεσά τους και ποντιακοί, από το Σύλλογο Ελλήνων του Κράσνονταρ «Πόντος». Σε όλες τις γωνιές του πάρκου είχαν στηθεί πάγκοι όπου ο κάθε σύλλογος πρόσφερε στον κόσμο παραδοσιακά φαγητά της πατρίδας του.


Οι Πόντιοι του Κράσνονταρ ξεσήκωσαν όλο τον κόσμο με τους ποντιακούς χορούς

Τα μέλη του κάθε συλλόγου ήταν ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές και παρουσίασαν ως εκθέματα παραδοσιακά μουσικά όργανα, για να γνωρίσουν στον κόσμο στοιχεία του πολιτισμού τους, καθώς και οικιακά σκεύη και αγροτικά εργαλεία δεκάδων ετών ως δείγμα της πλούσιας παράδοσής τους.


Ο βουλευτής της Δούμας Βλαντιμίρ Εβλάνοφ επισκέφτηκε τον πάγκο που έστησε ο ελληνικός σύλλογος

Στο φεστιβάλ παρέστησαν ο πρώην δήμαρχος του Κράσνονταρ και νυν βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας Βλαντιμίρ Εβλάνοφ, ο α΄ αναπληρωτής πρόεδρος της Δούμας Βίκτορ Τιμοφέεφ, καθώς και εκπρόσωποι πρεσβειών.