4 Οκτώβριος 2016, 14:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2016, 14:32

Συναντήσεις προέδρου ΟΣΕΠΕ με Γερμανούς αξιωματούχους για την αναγνώριση της Γενοκτονίας

  • Συναντήσεις προέδρου ΟΣΕΠΕ με Γερμανούς αξιωματούχους για την αναγνώριση της Γενοκτονίας
    Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τα 35 χρόνια της ΟΣΕΠΕ που έγινε πρόσφατα στο Ντίσελντορφ

Το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων και τα γενικότερα δίκαια αιτήματα του ποντιακού ελληνισμού έθιξε ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Αναστάσιος Οσιπίδης σε συναντήσεις που είχε με Γερμανούς αξιωματούχους στο Βερολίνο.

Η πρώτη συνάντησή του ήταν στο Ίδρυμα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Konrad Adenauer με τον υπεύθυνο για τις διεθνείς συνεργασίες σε θέματα πολιτικού διαλόγου και ανάλυσης, δρ Ότμαρ Έρινγκ, ο οποίος, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της ΟΣΕΠΕ, «μεγάλωσε και έζησε στην Τουρκία και γνωρίζει αρκετά καλά τα θέματα των ελληνοτουρκικών σχεδίων και της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων για κοινή εκδήλωση του Ιδρύματος και της Ομοσπονδίας Ποντίων Ευρώπης.

Η δεύτερη συνάντηση ήταν στη γερμανική Βουλή με τον βουλευτή του CDU Τσίμερ Ματίας, μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μπούντεσταγκ, κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι συνεργασία της ΟΣΕΠΕ με την Επιτροπή, και ειδικότερα με τον βουλευτή στην εκλογική του περιφέρεια, της Φρανκφούρτης, όπου βρίσκεται η έδρα της ποντιακής Ομοσπονδίας.


Ο Αν. Οσιπίδης με τον δρ Ματίας (α) και τον δρ Έρινγκ

Για τις αρχές Νοεμβρίου προγραμματίζεται συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της γερμανικής Βουλής.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΣΕΠΕ τονίζει καταληκτικά ότι ο αγώνας ενημέρωσης της γερμανικής κοινής γνώμης για τα δίκαια αιτήματά της και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων συνεχίζεται, και το νέο ΔΣ βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση.