3 Οκτώβριος 2016, 21:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2016, 13:21

Λαμπρή εκδήλωση για τα 35 χρόνια της ΟΣΕΠΕ

  • Λαμπρή εκδήλωση για τα 35 χρόνια της ΟΣΕΠΕ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην πόλη του Ντίσελντορφ, και με τη συμμετοχή του συνόλου των συλλόγων-μελών της ΟΣΕΠΕ στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 35 χρόνια της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη νεολαία της ομοσπονδίας, η οποία τίμησε όλους όσοι πρόσφεραν με το έργο τους στη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ – η πρώτη οργανωμένη ποντιακή νεολαία παγκοσμίως, που μετρά πάνω από 20 χρόνια δράσης.

Συντονιστές διατέλεσαν: η Πέτρα Δεβετζή και η Πελαγία Φωτιάδου του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου, η Σοφία Καρυπίδου του Συλλόγου Ποντίων Βισμπάντεν, ο Κώστας Καραγιαννίδης του Συλλόγου Ποντίων Λούντβιγκσχαφεν, ο Γιώργος Νικολαΐδης του Συλλόγου Ποντίων Ελβετίας, ο Χρήστος Σαββίδης του Συλλόγου Ποντίων Βερολίνου. Σημερινή συντονίστρια της ομοσπονδίας είναι η Ιωάννα Μακρίδου από το Σύλλογο Ποντίων Ντίσελντορφ. Τα υπόλοιπα μέλη της συντονιστικής είναι: Νικόλαος Αλβανίδης, Χαρούλα Μπατή, Μάνια Κότσα, Νικόλαος Μυλωθρίδης, Ισαάκ Παπαδόπουλος, Νικόλαος Κεντερίδης, Νικόλαος Νικολαΐδης, Χριστίνα Gugenhan.

Χαιρετισμό στους καλεσμένους απηύθυναν ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Γιάννης Πανταζίδης, η συντονίστρια της ΟΣΕΠΕ Ιωάννα Μακρίδου, ο π. Ιωάννης Ψαράκης, εφημέριος στην πόλη του Ντίσελντορφ, και ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Ανέστης Οσιπίδης ο οποίος έκανε και μια μικρή ιστορική αναφορά στη νεολαία της ΟΣΕΠΕ.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο επίτιμος πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Χρήστος Γαλανίδης με τη σύζυγό του Ματούλα Γαλανίδου. Ο επίτιμος πρόεδρος παρέδωσε τις τιμητικές πλακέτες στους πρώην συντονιστές νεολαίας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση: τον Γιώργο Νικολαΐδη και τον Χρήστο Σαββίδη.

Όλοι οι υπόλοιποι συντονιστές δεν κατάφεραν, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, να παρευρεθούν στην εκδήλωση, και με επιστολή τους ευχαρίστησαν το ΔΣ της ΟΣΕΠΕ για την τιμητική διάκριση, η οποία θα γίνει στην επόμενη συνδιάσκεψη νεολαίας.

Επίσης τιμήθηκαν όλοι οι παρόντες σύλλογοι-μέλη της ΟΣΕΠΕ και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Λάζαρος Βασιλειάδης, στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλα τα μέλη των πρώην Διοικητικών Συμβουλίων της ομοσπονδίας. Επίσης, τιμήθηκε και ο Γιώργος Σαρνάζης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ντίσελντορφ και μαζί του όλοι όσοι διατέλεσαν πρώην πρόεδροι και μέλη ΔΣ τον συλλόγων-μελών της ομοσπονδίας.

Συλλογοι