3 Οκτώβριος 2016, 18:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2016, 16:57

Τι προέβλεψε ο Νικήτας Κακλαμάνης για τον Νίκο Φίλη

  • Τι προέβλεψε ο Νικήτας Κακλαμάνης για τον Νίκο Φίλη
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ταξίδι στο χρόνο έκανε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, σε μια προσπάθεια να προβλέψει τη μοίρα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη τους επόμενους μήνες. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97,8 ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι σε παλιότερη σύγκρουση Εκκλησίας-Κράτους, ο τότε υπουργός Παιδείας Αντώνης Τρίτσης έφυγε από την κυβέρνηση με απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου «για το καλό του τόπου και της κυβέρνησης».

Εκτός κυβέρνησης θα μείνει και ο Νίκος Φίλης, στον επικείμενο ανασχηματισμό που ίσως γίνει τον Νοέμβριο, εκτιμά ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Νομίζω ότι είναι συνέχεια του σίριαλ που παίζεται εδώ και ημέρες μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας αφενός, κυβέρνησης πιο συγκεκριμένα και ειδικότερα του κ. Φίλη και το οποίο θα κορυφωθεί κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Θυμάμαι και το λέω αυτό και κρατήστε το, υπήρξε μία επίσης πολύ μεγάλη σύγκρουση μεταξύ του αειμνήστου Αντώνη Τρίτση όταν ήταν υπουργός Παιδείας και του μακαριστού Σεραφείμ» υπενθύμισε.

Και ξαφνικά «εκεί που όλοι διαβάζαμε ότι ο Αντρέας στηρίζει τον Αντώνη Τρίτση κ.λπ. ήταν η περιβόητη επιστολή “Αγαπητέ Αντώνη έγραψες ιστορία, αλλά για το καλό του τόπου και της κυβέρνησης σε απαλλάσσω των καθηκόντων σου”», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τι υπαινίσσομαι; Υπαινίσσομαι ότι κατά πάσα πιθανότητα, κρατήστε το, στον ανασχηματισμό που θα γίνει, αν δεν γίνει τον Νοέμβριο θα γίνει λίγο πιο πίσω, μάλλον ο κ. Τσίπρας θα κουνήσει μαντίλι στον κ. Φίλη, γιατί δεν τον είδα διατεθειμένο να προχωρήσει σε μία ακόμα ρήξη με ένα θεσμικό όργανο, όπως είναι η εκκλησία. Αρκετά τον περιμένουν από δω και πέρα με πρώτο και κυριότερο το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Εκεί μέσα ψέματα δεν μπορείς να πεις, ούτε μπορείς να κρυφτείς. Κάποια δισεκατομμύρια είναι για το 2017 πάλι στην πλάτη του ελληνικού λαού και κυρίως σε πράγματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη. Από το καφεδάκι του στο καφενείο, μέχρι το τηλέφωνο το σταθερό, όχι το κινητό, το σταθερό τηλέφωνο» πρόσθεσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.