3 Οκτώβριος 2016, 16:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2016, 16:01

Οργή Τσίπρα σε Τόσκα για τα χημικά σε συνταξιούχους

Η ευθεία βολή δακρυγόνων προς τους συνταξιούχους, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο, ήταν η αιτία για την (ασυνήθιστη) ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία ο Νίκος Τόσκας αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη «για την περιορισμένη χρήση χημικών». Ο αναπληρωτής υπουργός δηλώνει, ακόμα, ότι πλέον απαγορεύεται η χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, κάτι το οποίο του ζήτησε και ο πρωθυπουργός κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Τα ΜΑΤ «ψέκασαν» συνταξιούχους που προσπαθούσαν να ανατρέψουν μια κλούβα προκειμένου να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα ιδιαιτέρως οργισμένο τηλεφώνημα στον υπουργό του, την ώρα που βίντεο και φωτογραφίες είχαν κάνει ήδη το γύρο του κόσμου, δείχνοντας ηλικιωμένους να προσπαθούν να πάρουν ανάσα από τα χημικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Νίκος Τόσκας ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛΑΣ να διεξαχθεί με ταχύτατες διαδικασίες η έρευνα, που πραγματοποιείται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν.

Η πορεία διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ενάντια στις περικοπές των επικουρικών.