3 Οκτώβριος 2016, 15:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2016, 15:07

Εξαφάνιση Μπεν: Ζητούν να κατεδαφίσουν δωμάτιο σπιτιού

  • Εξαφάνιση Μπεν: Ζητούν να κατεδαφίσουν δωμάτιο σπιτιού
    Το σπίτι στην Κω όπου διέμενε η οικογένεια Νίνταμ το 1991 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κιάρης)

Την ώρα που όλη η Βρετανία παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τα όσα γίνονται στην Κω και αφορούν την εξαφάνιση του Μπεν Νίνταμ, οι Βρετανοί αξιωματικοί συνεχίζουν τις έρευνες στο χωράφι περιμετρικά του σπιτιού που έμενε η οικογένεια τον Ιούλιο του 1991.

Η εμπλοκή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (μετά την ανεύρεση τάφων ρωμαϊκής εποχής), περιέπλεξε ακόμα περισσότερο την ήδη δύσκολη αναζήτηση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο ντετέκτιβ Τζον Κάζινς αποκάλυψε ότι σκέφτονται να γκρεμίσουν ένα δωμάτιο του σπιτιού που υπάρχει στο χωράφι, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, προστέθηκε στο κτίσμα μετά την εξαφάνιση του παιδιού. Οι Βρετανοί αισιοδοξούν ότι θα πάρουν την άδεια του ιδιοκτήτη, αφού έχουν ήδη δεσμευτεί ότι θα τον αποζημιώσουν. Άλλωστε οι ερευνητές έχουν… στοχοποιήσει και μια συκιά, που και αυτή φυτεύτηκε στο χωράφι μετά την εξαφάνιση.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κιάρης)

Παράλληλα, ένας τσαγκάρης από την Κω έφτιαξε και παρέδωσε ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια παρόμοια με αυτά που φορούσε ο Μπεν. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσουν τις ομάδες που κυριολεκτικά κοσκινίζουν τόνους χώματος ψάχνοντας το παραμικρό στοιχείο.

Προς το παρόν οι εκσκαφές επικεντρώνονται στο σημείο όπου εργαζόταν ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο άνθρωπος που θεωρείται ότι μπορεί να σκότωσε κατά λάθος τον μικρό κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών. Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει την οργή των συγγενών του χειριστή του εκσκαφέα (που δεν βρίσκεται πια στη ζωή), οι οποίοι κάνουν λόγο για διασυρμό. «Τον φωτογραφίζουν ως εγκληματία χωρίς να είναι», λένε χαρακτηριστικά.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κιάρης)

Οι συγγενείς του Κωνσταντίνου Μπάρκα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά εναντίον του μάρτυρα (που παραμένει ανώνυμος), και ο οποίος αποτέλεσε την αφορμή για το νέο γύρο ερευνών στην Κω. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας φέρεται να είναι άτομο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον χειριστή του εκσκαφέα, και σε αυτόν ο Κωνσταντίνος Μπάρκας φέρεται να ομολόγησε την αλήθεια.

«Το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε πριν από ένα χρόνο αποτέλεσε το βασικό λόγο που ο μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Μάιο», είπε στο Έθνος της Κυριακής αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες.