3 Οκτώβριος 2016, 13:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2016, 13:18

Φρόνηση και σύνεση ευχήθηκε ο Ιερώνυμος κατά τον Αγιασμό στη Βουλή

  • Φρόνηση και σύνεση ευχήθηκε ο Ιερώνυμος κατά τον Αγιασμό στη Βουλή
    Ο πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο μετά το πέρας της τελετής Αγιασμού στη Βουλή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Με αιχμές προς την κυβέρνηση, με αφορμή την κόντρα για τα Θρησκευτικά, ήταν η ευχή που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος στους βουλευτές μετά το πέρας της τελετής Αγιασμού στη Βουλή για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου της ΙΖ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

«Ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη, πολλή φρόνηση και σύνεση σε ό,τι λέμε και ό,τι κάνουμε», είπε ο κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος σε όλες τις πτέρυγες.

Χαρακτηριστικό των… παγωμένων σχέσεων με την κυβέρνηση είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν πλησίασε τα κοινοβουλευτικά έδρανα, αλλά έρανε τους βουλευτές από τη θέση που βρισκόταν μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Ωστόσο, κατά την αποχώρηση των ιεραρχών ο πρωθυπουργός τους χαιρέτισε όλους δια χειραψίας, ενώ με τον Αρχιεπίσκοπο είχε και μια ολιγόλεπτη συνομιλία.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ο κ. Ιερώνυμος, λίγο πριν από τον Αγιασμό, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής. «Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει, και βουλιάζει για όλους μας. Υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο. Ήμουν στη Νέα Ιωνία και ο κόσμος με ρωτούσε τι γίνεται», είπε απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Βουλής φρόντισε να τονίσει ότι «είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί». «Συναποτελούμε ένα δέντρο με βαθιές ρίζες. Είμαστε έκθετοι στις διεθνείς συγκυρίες. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουνε με λιγότερες προσδοκίες», κατέληξε.