2 Οκτώβριος 2016, 20:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Οκτώβριος 2016, 21:25

Το προκλητικό tweet του δημάρχου της Άγκυρας για τη Συνθήκη της Λοζάνης

  • Το προκλητικό tweet του δημάρχου της Άγκυρας για τη Συνθήκη της Λοζάνης

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λοζάνης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και την τοποθέτηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία έθετε θέμα κυριότητας νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, η προκλητική ανάρτηση του δημάρχου της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ στο twitter.

Σ΄αυτήν ο Μελίχ Γκιοκτσέκ δημοσίευσε έναν χάρτη της Ελλάδας στην οποία όλα τα νησιά του Αιγαίου, από τη Σαμοθράκη μέχρι την Εύβοια και από την Θάσο μέχρι την Κρήτη είναι χρωματισμένα με μπλε χρώμα. «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λοζάνης, τα νησιά που είναι σε μπλε χρώμα δόθηκαν στην Ελλάδα. Και ακόμη κάποιοι άνθρωποι λένε χωρίς ντροπή ότι επρόκειτο για επιτυχία», ήταν το σχόλιό του.

Θυμίζουμε ότι με ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ απάντησε στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις. «Είναι προφανές ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Τουρκία τσακώνονται για ξένο αχυρώνα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του, με αφορμή όσα αναφέρονται στην επίσημη τοποθέτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ περί «προβλημάτων σε σχέση με το Αιγαίο».