2 Οκτώβριος 2016, 19:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Οκτώβριος 2016, 18:25

Ελληνίδα δημιούργησε βραχιόλι που αλλάζει τη διάθεση!

  • Ελληνίδα δημιούργησε βραχιόλι που αλλάζει τη διάθεση!
    (Φωτ.: Fotini Markopoulou / facebook)

Η Φωτεινή Μαρκοπούλου είναι σχεδιάστρια συστημάτων τεχνολογίας και ταυτόχρονα Θεωρητική Φυσικός. Είναι συν-ιδρύτρια της εταιρείας «Doppel», μιας εταιρείας που ασχολείται με είδη τεχνολογίας που μπορούν να φορεθούν. Όπως αναφέρει η διαδικτυακή χώρα ellines.com, χρησιμοποιεί τελευταίας λέξης έρευνα στην ψυχο-φυσιολογία, τη μελέτη του πώς το μυαλό και το σώμα επηρεάζουν το ένα το άλλο, δημιουργώντας τεχνολογία που αλλάζει τον τρόπο αντίληψης, αίσθησης και συμπεριφοράς μας.

Η «Doppel» είναι μια εταιρεία με είδη τεχνολογίας που μπορούν να φορεθούν και που χρησιμοποιεί την ψυχο-φυσιολογία για να δημιουργήσει τεχνολογία που αλλάζει την αντίληψή μας, τις αισθήσεις μας και τη συμπεριφορά μας απέναντι στα πράγματα. Το πρώτο προϊόν της εταιρείας λέγεται επίσης «Doppel» και είναι ένα βραχιόλι που βοηθά αυτόν που το φορά να παραμείνει ήρεμος και συγκεντρωμένος.

Πριν από το «Doppel», η Φ. Μαρκοπούλου ήταν ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής «Perimeter» του Καναδά, ένα από τα πιο γνωστά ιδρύματα στο χώρο της θεωρητικής φυσικής.

Έχει διατελέσει επισκέπτρια καθηγήτρια στο ΜΙΤ και στο Ινστιτούτο Santa Fe, καθώς και υπότροφος στο Ινστιτούτο Βαρυτικής Φυσικής Μαξ Πλανκ του Humbolt, στο Βερολίνο. Η δουλειά της στη Φυσική εστιάζει στην κβαντική κοσμολογία, σε σύνθετα συστήματα και δίκτυα. Το βασικό της ενδιαφέρον είναι τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στη σχεδίαση συστημάτων και την προσωπική εμπειρία.