17 Σεπτέμβριος 2013, 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:05

Ο Νίκος Αλιάγας έγινε γραμματόσημο και προκαλεί αντιδράσεις

  • Ο Νίκος Αλιάγας έγινε γραμματόσημο και προκαλεί αντιδράσεις

Ο Νίκος Αλιάγας έγινε γραμματόσημο και προκαλεί αντιδράσεις

Μπορεί τον Ιούλιο οπότε και είχε αρχικά γνωστοποιηθεί η ένταξη του Νίκου Αλιάγα στη νέα σειρά γραμματοσήμων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, να φάνταζε κάτι εξωπραγματικό και πολλοί μάλιστα το θεώρησαν ως φάρσα, ωστόσο τα ΕΛ.ΤΑ. χθες κατά την παρουσίαση της νέας σειράς γραμματοσήμων έδωσαν την απάντηση τους, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Τα ΕΛ.ΤΑ. παραβιάζοντας για πρώτη φορά τους κανονισμούς σύμφωνα με τους οποίους οι ζωντανοί δεν μπορούν να γίνουν γραμματόσημα, ένταξαν τον Νίκο Αλιάγα στη νέα σειρά γραμματοσήμων, με τίτλο: «Διακεκριμένες Ελληνικές Προσωπικότητες». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, στην οποία παρεβρέθηκε και ο Νίκος Αλιάγας, το πρωί της Δευτέρας.

Ο παρουσιαστής παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν τα ΕΛ.ΤΑ. μαζί με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος IFG. Τα βραβεία του Ιδρύματος τίμησαν διακεκριμένους Έλληνες που βρίσκονται εκτός συνόρων, που όχι μόνο δεν ξέχασαν την ελληνική τους υπόσταση, αλλά προβάλλουν και ζωντανεύουν ο καθένας με το δικό του έργο, την ιδέα της Ελλάδος, θυμίζοντας με τη δράση τους ότι η Ελλάδα ήταν και είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού.

Τα βρεβεία είναι τα εξής:

Το Βραβείο για την κατηγορία «Γράμματα και Τέχνες» (φέτος απονέμεται στον Βαγγέλη Παπαθανασίου).

Το Βραβείο για την κατηγορία «Επιστήμη» απονέμεται (φέτος στον Αριστείδη Α.Ν. Πατρινό).

Το Βραβείο για την κατηγορία «Επιχειρηματικότητα» (φέτος στον Ανδρέα Ν. Λιβέρη).

Το βραβείο για την κατηγορία «Θέατρο- Κινηματογράφος» (φέτος στον Δημήτρη Ν. Γιαννόπουλο).

Το βραβείο για την κατηγορία ΜΜΕ (φέτος στον Νίκο Α. Αλιάγα).

Το βραβείο για την κατηγορία «Φιλανθρωπικά Ιδρύματα» (φέτος στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

Θύελλα αντιδράσεων και επικρίσεις

Η κυκλοφορία των νέων γραμματοσήμων έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις από ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι η επιλογή των προσώπων - ίδίως του Νίκου Αλιάγα - ήταν ατυχής.

«Το γραμματόσημο αποτελεί διαχρονικό σύμβολο πολιτισμού αυτού του έθνους. Δεν είναι δυνατόν να καταλήξει πυροτέχνημα σε μια υπόθεση που είναι βέβαιο ότι θα κυριαρχήσει το lifestyle. Στο κάτω-κάτω, άλλο πολιτισμός και άλλο lifestyle» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας.

Πηγή: sofokleousin.gr