30 Σεπτέμβριος 2016, 21:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2016, 21:30

Οι Πόντιοι του Τορόντο και η Ελληνική Παροικία στέλνουν μήνυμα ανθρωπιάς

  • Οι Πόντιοι του Τορόντο και η Ελληνική Παροικία στέλνουν μήνυμα ανθρωπιάς
    Μια βραδιά ανθρωπιάς για καλό σκοπό διοργάνωσε η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά», αφήνοντας και πάλι το στίγμα της στην Ελληνική Παροικία του Καναδά (φωτ.: Nick Koulis)
  • Οι Πόντιοι του Τορόντο και η Ελληνική Παροικία στέλνουν μήνυμα ανθρωπιάς
    Η Κατερίνα Μπαμπούλα ευχαρίστησε τους Πόντιους για τη βοήθειά τους με πολύ συγκινητικό τρόπο
  • Οι Πόντιοι του Τορόντο και η Ελληνική Παροικία στέλνουν μήνυμα ανθρωπιάς
    Μερικά από τα έργα της Κατερίνας που δημοπρατήθηκαν στη διάρκεια της φιλανθρωπικής βραδιάς

Μάθημα ανθρωπιάς παρέδωσαν για ακόμα μία φορά οι Πόντιοι του Τορόντο, και συγκεκριμένα τα μέλη της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» που έχοντας στο πλευρό τους κι άλλα μέλη της Ελληνικής Παροικίας, διοργάνωσαν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, φιλανθρωπική ελληνοποντιακή βραδιά για να βοηθήσουν την 28χρονη Κατερίνα Μπαμπούλα που πάσχει από τη νόσο lyme.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εκπληκτική και συνολικά συγκεντρώθηκαν 31.637,31 δολάρια Καναδά.

Τα 25.407,31 δολάρια προήλθαν από τη λαχειοφόρο αγορά, τη δημοπρασία των έργων τέχνης που φιλοτέχνησε η ίδια η 28χρονη, τα 340 εισιτήρια της εκδήλωσης και τις ανώνυμες δωρεές σε μετρητά. Τα υπόλοιπα 6.230 δολάρια ήταν επιταγές με δικαιούχο τη νεαρή ομογενή.


Έργα της Κατερίνας Μπαμπούλα

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Κατερίνα Μπαμπούλα ευχαρίστησε όλους όσοι στέκονται στο πλευρό της.

Ιδιαίτερα τους Πόντιους που διακρίνονται για το ελληνικό τους φιλότιμο.

«Η αλήθεια είναι ότι μαύροι, άσπροι, Κινέζοι, Μεξικάνοι, όλοι είμαστε παιδιά του Θεού. Πόντιοι, Μακεδόνες, Αθηναίοι, Σπαρτιάτες όλοι είμαστε Έλληνες, αδέρφια. Αυτό που ξεχωρίζει τους Πόντιους αυτή τη στιγμή από όλους τους άλλους Έλληνες, είναι δύο χαρακτηριστικά. Πρώτα από όλα η χριστιανική αγάπη που μας έχουν δείξει, μου έχουν δείξει και δεύτερο είναι το ελληνικό φιλότιμο» είπε η 28χρονη.


Το κέφι ήταν απίστευτο

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Metropolitan Centre του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου που παραχωρήθηκε στην Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» από τον μητροπολίτη Σωτήριο και τον πατέρα Φανούριο του Αγίου Νικολάου. Ο μητροπολίτης ένωσε τη φωνή του με εκείνη των παρευρισκόμενων μεταξύ των οποίων ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Αλέξανδρος Ιωαννίδης, ο αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Κωνσταντίνος Τσιλφίδης, ο πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Οντάριο Τάσος Μπαξεβανίδης, ο αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά Μιχαηλίδης Στάθης και ιεράρχες της πόλης.

Ο πρόεδρος του ποντιακού συλλόγου Χρήστος Κοτσαμποϊκίδης μιλώντας για τη βραδιά τόνισε ότι η Αδελφότητα έχει στήσει ένα δίκτυο αλληλοβοήθειας στο οποίο απευθύνεται κάθε φορά που κάποιος ομογενής έχει ανάγκη.

«Η Κατερίνα εργάζεται με όλες τις δυνάμεις της ψυχής της όχι μόνο να επιβιώσει από τη νόσο του lyme αλλά και να διαδώσει τις συσσωρευμένες γνώσεις της από την πολύχρονη μάχη στα άτομα που πάσχουν από την ίδια νόσο. Κατερίνα, ευχαριστούμε που μας θύμισες ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε πάνω απ΄όλα ως άνθρωποι» είπε ο Χρήστος Κοτσαμποϊκίδης.

Αφιλοκερδώς συμμετείχαν στην ποντιακή βραδιά ο καθηγητής λύρας και μουσικός Λάζος Ιωαννίδης, ο Κώστας Παπαδόπουλος που έπαιξε ποντιακή λύρα και ελληνικά τραγούδια, ο Θανάσης Παπαδόπουλος με τα ποντιακά τραγούδια, ο Γιώργος Μιχαηλίδης με το νταούλι του, ο Γιώργος Παπαδόπουλος που τραγούδησε λαϊκά, ο Γιώργος Ευθυμιάδης με τη λύρα του.

Gallery
Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ25
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2016