1 Οκτώβριος 2016, 17:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Οκτώβριος 2016, 17:08

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Μόσχα

  • Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Μόσχα

Πέντε ημέρες καλού ελληνικού κινηματογράφου περιμένουν τους Έλληνες και τους φιλέλληνες της ρωσικής πρωτεύουσας που θα επισκεφθούν το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, από 4 έως 8 Οκτωβρίου. 

Το αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο πραγματοποιείται από την εταιρεία Leda-Film με τη στήριξη των υπουργείων Πολιτισμού της Ελλάδος και της Ρωσίας, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Κινηματογραφιστών Ρωσίας, του Οίκου Κινηματογράφου και του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού. Εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016. 

Θα προβληθούν σημαντικές ταινίες της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής του τέλους του προηγούμενου αιώνα, αλλά και του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, παρουσία των δημιουργών τους. Οι προβολές θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Οίκου του Kινηματογράφου (Λευκή αίθουσα), με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Προβλέπεται ηλεκτρονική κράτηση για τις παραστάσεις στο δικτυακό τόπο του Οίκου Κινηματογράφου (http://unikino.ru/gr_films). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να προμηθευτούν προσκλήσεις από τα γραφεία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού ή κατά την είσοδό σας στον Οίκο Κινηματογράφου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.