30 Σεπτέμβριος 2016, 13:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2016, 12:41

Κάτω από τα 10 ευρώ κατρακύλησε η μετοχή της Deutsche Bank

  • Κάτω από τα 10 ευρώ κατρακύλησε η μετοχή της Deutsche Bank
    (Φωτ.: EPA / Arne Dedert)

Σε ιστορικό χαμηλό, κάτω από τα 10 ευρώ, έπεσε η μετοχή της Deutsche Bank, κάνοντας βουτιά σχεδόν 9% και συμπαρασύροντας και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές μετοχές που υποχώρησαν σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων. Οι νέες ανησυχίες για τη σταθερότητα της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, σε συνδυασμό με δημοσίευμα του Bloomberg, είχαν σαν αποτέλεσμα τη νέα πτώση στην τιμή της μετοχής.

Το Bloomberg ανέφερε χθες ότι επενδυτικά ταμεία, που εκκαθαρίζουν συναλλαγές παραγώγων μέσω της τράπεζας, είχαν αποσύρει κάποια πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Deutsche Bank επανέλαβε ότι οι πελάτες της συνεχίζουν σε μεγάλο βαθμό να τη στηρίζουν, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Κράιαν ανέλαβε να καθησυχάσει τους εργαζόμενους κάνοντας λόγο για «εκτεταμένες εικασίες στα μέσα ενημέρωσης». Όπως είπε χαρακτηριστικά, η τράπεζα είναι ισχυρή και έχει πάνω από 20 εκατ. πελάτες.

«Υπάρχουν τώρα δυνάμεις στην αγορά που θέλουν να αποδυναμώσουν την εμπιστοσύνη σε εμάς», ανέφερε ο Τζον Κράιαν σε εσωτερική επιστολή προς τους εργαζομένους, που φέρνει στη δημοσιότητα το Reuters.

Η δίνη στην οποία βρίσκεται η Deutsche Bank οφείλεται σε ένα πρόστιμο ύψους 14 δισ. δολαρίων, το οποίο, όμως, αμφισβητείται από την τράπεζα. Το πρόστιμο είναι από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και αφορά πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.