30 Σεπτέμβριος 2016, 12:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2016, 12:30

Διακόπηκε η δίκη του Ιωάννη Διώτη για τις 5 Οκτωβρίου

  • Διακόπηκε η δίκη του Ιωάννη Διώτη για τις 5 Οκτωβρίου
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με συμπτώματα ζάλης και αστάθειας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, η δίκη του οποίου ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 5 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση που προσκόμισε ο συνήγορός του, ενώ σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις του, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η αιτία πρόκλησής τους.

«Ο κατηγορούμενος θέλει να είναι εδώ να καθαρίσει το όνομά του για μια υπόθεση ανύπαρκτη», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης Πολυχρόνης Τσιρίδης, υποβάλλοντας το αίτημα διακοπής, το οποίο έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, κατηγορία που αφορά την μη αξιοποίηση των στοιχείων της λίστας, στην οποία περιλαμβάνονταν ονόματα περισσότερων από 2.000 προσώπων που διατηρούσαν μεγάλες καταθέσεις στην τράπεζα HSBC.

Το βούλευμα που παρέπεμψε σε δίκη τον Ιωάννη Διώτη, (αριθμ. 44/2015) απορρίπτει τον ισχυρισμό του άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ ότι το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί ως προϊόν υποκλοπής και δέχεται ότι η μη αξιοποίηση του εμπόδισε την άντληση στοιχείων που θα συντελούσαν στη διενέργεια φορολογικών ελέγχων.