2 Οκτώβριος 2016, 18:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Οκτώβριος 2016, 23:37

Η... Δημοκρατία του Πόντου (République du Pont) εγκαινιάζει κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

  • Η... Δημοκρατία του Πόντου (République du Pont) εγκαινιάζει κατάστημα στη Θεσσαλονίκη
    Η «Δημοκρατία του Πόντου» ζωνταντεύει στη Θεσσαλονίκη

Η αλυσίδα καταστημάτων République du Pont (Δημοκρατία του Πόντου) γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή στον κόσμο τόσο για τα μοντέρνα ρούχα της όσο και για τα διακοσμημένα με τους Πόντιους αντάρτες και τον μονοκέφαλο αετό. Τα καταστήματα με έμπνευση από τον Πόντο βρίσκονται στη Ρωσία, τη Γεωργία και την Ιταλία, και πριν από λίγους μήνες έφτασαν και στην Ελλάδα.

Τα εγκαίνια του καταστήματος στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 19:30, όπως ανέφερε στο pontos-news.gr ο Πόντιος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της αλυσίδας Γιώργος Μαρτασίδης.

Την ημέρα των εγκαινίων, με τον αγιασμό του καταστήματος, αναμένεται να γίνει και η παρουσίαση της νέας collection για το φθινόπωρο και το χειμώνα υπό το άκουσμα τζαζ μουσικής. Και φυσικά δεν θα λείπουν οι ποντιακοί χοροί με τη συνοδεία λύρας για να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα στη «Δημοκρατία του Πόντου» της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιώργος Μαρτασίδης μάς αποκάλυψε τα συναισθήματά του και τις σκέψεις του για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, καθώς και για το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη: «Τα ρούχα μας προσελκύουν πολύ κόσμο όχι μόνο επειδή τα θεωρούν μοντέρνα και ποιοτικά, αλλά γιατί πολλοί θεωρούν ότι προσφέρουν κατά κάποιον τρόπο στον ποντιακό ελληνισμό. Νιώθω κι εγώ έντονα τη θερμή υποστήριξή τους.

»Βέβαια, όπως φαίνεται από τις αγορές, τα ρούχα μας προτιμώνται περισσότερο από Ποντίους της πρώην ΕΣΣΔ παρά από τους κατοίκους της Ελλάδας, αν και είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα καθώς το κατάστημα άνοιξε πριν από λίγους μήνες. Όμως, με βάση την εμπειρία μου, παρατηρώ ότι τους φαίνεται ακόμα ασυνήθιστο να εικονίζονται στα ρούχα τους οι Πόντιοι αντάρτες αλλά και να διακοσμούνται με στοιχεία του ποντιακού ελληνισμού. Όμως βαθιά μου πίστη είναι ότι με τον καιρό το κατάστημά μας στη Θεσσαλονίκη και τα ρούχα μας θα γίνουν περισσότερο γνωστά και θα αλλάξουμε την άποψή του κόσμου», δήλωσε ο Πόντιος επιχειρηματίας.


Ο Πόντιος αντάρτης σε κάθε γωνιά του μαγαζιού

Αυτό που ξάφνιασε περισσότερο τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας των καταστημάτων République du Pont είναι ότι από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του νέου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη πολύ γρήγορα δέχτηκε συγχαρητήρια από πολλά γνωστά ονόματα του ποντιακού χώρου που του εξέφρασαν την στήριξή τους.

«Στη Θεσσαλονίκη μάς δέχτηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση. Θα ήθελα να επισημάνω ειδικά τον καθηγητή Κωνσταντίνο Φωτιάδη, ο οποίος υποστηρίζει θερμά την προσπάθειά μας. Επίσης, πολλοί γνωστοί Πόντιοι τραγουδιστές της Θεσσαλονίκης μας έδωσαν συγχαρητήρια για το κατάστημά μας. Και πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερα υπόψη ότι πολλούς από αυτούς που μας υποστηρίζουν δεν τους ήξερα προσωπικά. Γι’ αυτό χαίρομαι που εκτιμούν τη δουλειά μας» σημείωσε ο Γ. Μαρτασίδης.


Ο υπεύθυνος του καταστήματος στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Συμεωνίδης (κέντρο)
μαζί με τον Κώστα Τοπούζη και τον Βλαδίμηρο Σοφιανίδη από τους Argo

Τις εντυπώσεις του για την πορεία της επιχείρησης τους πρώτες μήνες της λειτουργίας της μοιράστηκε και ο υπεύθυνος του καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Συμεωνίδης: «Σύμφωνα με την έρευνα αγοράς, άνθρωποι ηλικίας 35-60 ετών προτιμούν περισσότερο τα προϊόντας μας. Όμως, αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι ότι πολύ σύντομα πολλές προσωπικότητες του ποντιακού χώρου μας επισκέφτηκαν και αγόρασαν από μας ρούχα. Ανάμεσά τους και πολλοί γνωστοί Πόντιοι τραγουδιστές όπως ο Κεμανετζίδης, ο Ιωαννίδης, ο Ιορδανίδης, καθώς και το συγκρότημα Argo. Επίσης, πολλοί ποδοσφαιριστές ήρθαν σε μας όπως ο Μυστακίδης, ο Μελίσσας, αλλά και ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης».

  • Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Προξένου Κορομηλά 45.