29 Σεπτέμβριος 2016, 15:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτέμβριος 2016, 13:12

Φρίκη στην Κρήτη: Ποζάρουν περήφανοι με σκοτωμένα κρι-κρι!

  • Φρίκη στην Κρήτη: Ποζάρουν περήφανοι με σκοτωμένα κρι-κρι!
    (Πηγή: flashnews.gr)

Αν και το αγριοκάτσικο της Κρήτης, το γνωστό κρι-κρι, τελεί υπό την απόλυτη προστασία και το κυνήγι του απαγορεύεται αυστηρά, αυτό δεν εμπόδισε κυνηγούς να ποζάρουν περήφανοι επιδεικνύοντας τα σκοτωμένα ζώα. Και όχι μόνο, αλλά ανέβασαν τις φωτογραφίες τους στο Facebook προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Τις φωτογραφίες εντόπισαν μέλη της Ζωοφιλικής Δράσης Ηρακλείου και ενημέρωσαν άμεσα το Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Άγριας Ζωής. Από κοινού οι δύο οργανώσεις απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε στο flashnews.gr, ανέφερε ότι το σημείο που ποζάρουν οι κυνηγοί είναι αναμφίβολα στη νησίδα Ντία, στα βόρεια της Κρήτης. «Μέχρι πριν από μία πενταετία είχε δοθεί άδεια κυνηγιού στη Ντία καθώς στο νησί υπήρχαν πολλά ημίαιμα κρι-κρι που έπρεπε να εκλείψουν», σημείωσε.

Αυτό που ερευνά τώρα η Εισαγγελία είναι το πότε τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, κατά πόσο οι συγκεκριμένοι κυνηγοί είχαν άδεια, και αν ο αριθμός των ζώων που σκότωσαν συνάδει με τη σχετική οδηγία της εκάστοτε κυνηγετικής περιόδου.

Ωστόσο, οι ειδικοί του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, βλέποντας τις φωτογραφίες, εκτιμούν ότι πρόκειται για καθαρόαιμα αγριοκάτσικα. Σε κάθε περίπτωση οι κυνηγοί (ακόμα και αν ήταν νόμιμοι) αναμένεται να διωχθούν, καθώς η ανάρτηση φωτογραφιών θηραμάτων στο διαδίκτυο απαγορεύεται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

Gallery