29 Σεπτέμβριος 2016, 13:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτέμβριος 2016, 13:23

Τα αστικά λεωφορεία και πάλι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

  • Διαγραφή προστίμων σε ανέργους από τον ΟΑΣΘ
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πολύχρωμα αστικά λεωφορεία αντίκρισαν σήμερα το πρωί με χαρά και ανακούφιση και πάλι στις λεωφορειολωρίδες οι Θεσσαλονικείς, μετά από δώδεκα μέρες μεγάλης ταλαιπωρίας και παρά το ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν στις επάλξεις.

Τα λεωφορεία βγήκαν στους δρόμους αφού οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είδαν, εν μέρει, το «χρώμα» του χρήματος και αποφάσισαν να πιάσουν τιμόνι.

Συγκεκριμένα, πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα του περασμένου Ιουλίου και μετά από ένα σύντομο διοικητικό συμβούλιο πήραν την απόφαση να «λύσουν» τα χειρόφρενα και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Οι εργαζόμενοι πάντως δηλώνουν ότι παραμένουν στις επάλξεις, αφού σε εκκρεμότητα βρίσκεται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, η καταβολή του μισθού του Αυγούστου. Όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποί τους, δεν επαναπαύονται με την καταβολή των μισών από τα οφειλόμενα και δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν εκ νέου σε κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Ματαιώθηκε η συνάντηση με τον Σπίρτζη
Πολλά αναμένονταν να διαφανούν σήμερα, αλλά λόγω φόρτου εργασίας που επικαλέστηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, αναβλήθηκε η συνάντηση που επρόκειτο να γίνει για το θέμα του ΟΑΣΘ μεταξύ του ιδίου και δημάρχων του νομού Θεσσαλονίκης.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος ζήτησε από τον Χρήστο Σπίρτζη να γίνει άμεσα συνάντηση για το θέμα του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η ΠΕΔ-ΚΜ επιδιώκει κάτι τέτοιο εδώ και 55 μέρες.

Εντυπωσιακό πάντως είναι ότι παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολίτες και τα έξοδα για την καθημερινή χρήση ταξί, σε ρεπορτάζ του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, σημαντική μερίδα των πολιτών τάχθηκε υπέρ των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι είχαν δικαίωμα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, εφόσον ήταν απλήρωτοι.

Η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης εξετάζει το ενδεχόμενο έκπτωσης στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών λόγω της πολυήμερης απουσίας των λεωφορείων από τους δρόμους.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης