28 Σεπτέμβριος 2016, 20:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτέμβριος 2016, 20:51

Kανονικά από την Πέμπτη τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

  • Kανονικά από την Πέμπτη τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν, σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε απόψε, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και από τις 5 το πρωί, ύστερα από 12 μέρες, οι οδηγοί πιάνουν και πάλι τιμόνι.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους Δημήτρης Τσερμενίδης τόνισε: «Βρέθηκε ο τρόπος να μας βάλουν τη μισθοδοσία του μήνα Ιουλίου στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς και αν και μας οφείλουν ακόμα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, εμείς σε ένδειξη καλής θέλησης βγάζουμε τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης».

Υπογράμμισε ωστόσο ότι «τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα» και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις που αφορούν τον οργανισμό συνολικά και προειδοποίησε ότι «αν κριθεί σκόπιμο θα προχωρήσουμε και πάλι σε κινητοποιήσεις».

Μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε γιατί ο υπουργός υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης δεν προχωρούσε στην κίνηση που έκανε σήμερα, βάζοντας τα λεφτά σε «ασφαλή» λογαριασμό του ΟΑΣΘ και επανέλαβε: «Πρέπει να σταματήσει τα ψέματα και επιτέλους να μας πει ευθέως αυτό που έχει στο μυαλό του για τη λειτουργία του οργανισμού».

Ανακουφισμένος από τη σημερινή εξέλιξη δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης και τόνισε: «Εύχομαι για αίσιο τέλος στα ζητήματα του οργανισμού συνολικά, στη συνάντηση της προσεχούς Παρασκευής στην Αθήνα, στη 1 μετά το μεσημέρι, όπου θα γίνει και με τη συμμετοχή στελεχών από τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων και Οικονομικών».